2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Sopron

Mágnás Miska Fertőrákoson

A Budapesti Operettszínház szervezésében augusztus 11–12-én a Fertőrákosi Kőfejtő- és Barlangszínház színpadán mutatják be a népszerű Mágnás Miskát.


A darab a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, amelyet zenés és prózai színházakban egyaránt újból és újból műsorra tűznek. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöld zenéjének. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!


A darabot eredetileg a legendás magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára írták. Ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve garancia a sikerre.

Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja, amelynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás, „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.
Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel, a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.


Szirmai Albert: Mágnás Miska
Operett három felvonásban/Budapesti Operettszínház
augusztus 11–12., 20 óra, Fertőrákosi Barlangszínház

Főbb szerepekben:
Miska lovász – Peller Károly
Marcsa mosogatólány – Peller Anna
Rolla grófnő – Lévai Enikő
Baracs István – Vadász Zsolt
Técsey Pixi gróf – Csere László
Récsey Mixi gróf – Csonka András

Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.