EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Miskolc

Megújul a lillafüredi kisvasút

Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a  lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja.

A társaság tájékoztatása szerint az erdőgazdaság a projekt részleteiről a támogatási szerződés megkötését követően számol majd be, az viszont biztos, hogy fő cél a vasúti pálya és a járműállomány átfogó felújítása, korszerűsítése.


Mint fogalmaztak: ez a támogatás történelmi pillanat a kisvasút és a társaság életében, hasonló volumenű felújításra a vonal megnyitása óta, azaz csaknem száz éve nem volt lehetőség.

A vonal megnyitása óta nem volt hasonló volumenű felújítás

A közeljövőben megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően az ország egyik legnépszerűbb és legnagyobb forgalmú kisvasútjának utasai egy korhűen felújított, üzembiztos működésű erdei vasút szolgáltatásait élvezhetik majd. A kisvonat jelenleg is Miskolc egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója, így a régóta várt beruházásnak köszönhetően remélhetőleg tovább nő a térségbe irányuló idegenforgalom is

Kapcsolódó Cikkek