2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Miskolc

Megújult az újgyőri szolgáltatási központ

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, időskorúak ellátásának helyet adó Újgyőri Szolgáltatási Központ az Andrássy út 10. szám alatt. Az ingatlanon elvégezték az építészeti, gépészeti és elektromos felújítást, valamint energiahatékonysági korszerűsítést hajtottak végre.

A beruházás részeként némileg módosult az épület belső elrendezése: a válaszfalak helyett a helyiségeket könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton falakkal választották el. A korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték. Az épület homlokzatát szigetelték, valamint elvégezték a helyiségek festését és burkolását.


Korszerűsítette a az Andrássy úti szolgáltatási központ épületét az önkormányzat – fotó: Lokál

Az akadálymentesség biztosítása érdekében mozgássérült-parkoló, bejárati rámpa, akadálymentes mosdó készült, a gyengénlátók segítésére pedig színkontrasztos vezetősávokat alakítottak ki.

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként javul az ellátások minősége, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzete. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jött létre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.