2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Megvásárolta a rendőr a tolvajnak az ellopott ruhát

Lefüleltek a minap egy áruházi tolvajt Torontóban, amint ruhát lop állásinterjújához, a helyszínre érkező rendőr azonban ahelyett, hogy őrizetbe vette volna a 18 éves elkövetőt, történetét meghallva, megvásárolta neki az öltözéket.

A fiatalember azóta megkapta az állást és a jövő héten már munkába is áll – mondta el a rendőr a CP24 torontói hírtelevíziónak.


Niran Jeyanesan felidézte, hogy a Walmart áruházlánc személyzete ing, nyakkendő és zokni ellopásának kísérletéért jelentette fel a fiatalembert. “Nehézségei voltak az életében, egyenesbe akarta hozni családját azzal, hogy állást vállal. De nem volt hozzá semmilyen forrása. Meg akarta kapni a munkát, csak ez járt a fejében. Úgy vélem, valóban hibázott” – magyarázta.

A rendőr felettese korábban a BBC-nek méltatta beosztottja intézkedését. “Egy 18 éves letartóztatása senkinek sem állt érdekében. Nagyon pozitívan ítélem meg (a döntést). Minden kérdést megoldott a rendőrtiszt intézkedése. A közösségnek jó példát kell mutatnunk” – hangoztatta Paul Bois.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.