EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Székesfehérvár

Megvédték a tavalyi címet

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a The Bridge of Music Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált július 21-én és 22-én. A székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus megvédte tavalyi győzelmét, idén is arany elismerést nyert.

Az idei versenyen több mint 20 kórus indult, többen érkeztek külföldről, például Kínából is. A rendezvény fő célja az volt, hogy az európai és az ázsiai kultúra egy olyan eseményen találkozzon, ahol a zene tölti be a közvetítő híd szerepét, és hogy a különböző vallású és kultúrájú emberek felismerhessék egymásban a különbözőség szépségét.
A verseny nemzetközi rangját jelzi, hogy a díjátadón neves szakemberek és a kínai konzul adta át a megérdemelt elismeréseket. A megmérettetés végén mindössze négy arany minősítést osztottak ki, a Vox Mirabilis a Pekingi Rádió és Televízió Gyermekkórusával együtt kapott arany minősítést.


A megmérettetés végén mindössze 4 arany minősítést osztottak ki, a Vox Mirabilis kapta az egyiket Fotó: Vox Mirabilis kórus

– Nagyon örülünk a sikernek – mondta el Zemlényi Katica karnagy, kórusvezető. A nemzetközi kórusfesztivál zsűrijébe kimagasló szakembereket kértek fel: Michalis Patseas, Peter Wöss, Wang Shuai, Rózsa Ferenc és Papp Károlyné vett részt e munkában. A kórus 1957-ben, Székesfehérváron, a Krisztus Király Plébánia kórusaként jött létre, hogy szebbé tegye a liturgiát. A katolikus szertartások állandó résztvevője, szívesen énekelnek a testvéregyházak meghívására is ünnepi alkalmakon. Rendszeresen szerepelnek püspöki szentmiséken, rádióközvetítéseken, kiállításmegnyitásokon, konferenciákon, jótékonysági összejöveteleken, farsangi bálokon, díjátadó ünnepségeken Székesfehérváron és az ország számos városában.

Kapcsolódó Cikkek