EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Tatabánya

Megyei Prima díjra jelölték Kiprichet

1984-ben mutatkozott be a válogatottban és 1995-ig 70 mérkőzésen 28 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon a csoportkörben kiesett csapatnak. Pályafutása alatt egyszer lett holland és ciprusi bajnok. Négy holland kupagyőzelem mellett kétszeres ciprusi kupagyőztes.

Volt magyar és ciprusi bajnoki gólkirály is, a magyar bajnokságban 206 mérkőzésen 86 gólt szerzett. Kiprich József 2001. augusztus 20-án búcsúzott az aktív játéktól, tizenhat évvel később pedig megyei Prima díjra jelölték az egykori kiváló labdarúgót.


– Hatalmas öröm már önmagában a jelölés is – hangsúlyozta Kiprich József. – Természetesen még boldogabb lennék, ha meg is nyerhetném a díjat, hiszen az egy újabb elismerése lehetne a pályafutásomnak.

A nemzeti csapatban a legemlékezetesebb két gólt talán 1985. április 17-én Bécsben szerezte – azzal a győzelemmel harcolta ki ugyanis a válogatott a részvételt az 1986-os világbajnokságon

– Nyilván az a bécsi meccs karrierem egyik legkedvesebb emléke – fogalmazott a manapság edzőként tevékenykedő szakember. – De ugyanilyen örömmel emlékszem a hollandiai időszakra is, visszatérve a klubfutballhoz. Amikor bajnokságot nyertünk a Feyenoorddal, olyan ünneplésben volt részünk, ami csak keveseknek adatik meg.

Kiprich József ma a megyei első osztályú Vértesszőlős vezetőedzője. A megyei Prima díj átadóünnepségét szeptember 22-én rendezik a Jászai Mari Színházban.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.