2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Tatabánya

Megyei Prima díjra jelölték Kiprichet

1984-ben mutatkozott be a válogatottban és 1995-ig 70 mérkőzésen 28 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon a csoportkörben kiesett csapatnak. Pályafutása alatt egyszer lett holland és ciprusi bajnok. Négy holland kupagyőzelem mellett kétszeres ciprusi kupagyőztes.

Volt magyar és ciprusi bajnoki gólkirály is, a magyar bajnokságban 206 mérkőzésen 86 gólt szerzett. Kiprich József 2001. augusztus 20-án búcsúzott az aktív játéktól, tizenhat évvel később pedig megyei Prima díjra jelölték az egykori kiváló labdarúgót.


– Hatalmas öröm már önmagában a jelölés is – hangsúlyozta Kiprich József. – Természetesen még boldogabb lennék, ha meg is nyerhetném a díjat, hiszen az egy újabb elismerése lehetne a pályafutásomnak.

A nemzeti csapatban a legemlékezetesebb két gólt talán 1985. április 17-én Bécsben szerezte – azzal a győzelemmel harcolta ki ugyanis a válogatott a részvételt az 1986-os világbajnokságon

– Nyilván az a bécsi meccs karrierem egyik legkedvesebb emléke – fogalmazott a manapság edzőként tevékenykedő szakember. – De ugyanilyen örömmel emlékszem a hollandiai időszakra is, visszatérve a klubfutballhoz. Amikor bajnokságot nyertünk a Feyenoorddal, olyan ünneplésben volt részünk, ami csak keveseknek adatik meg.

Kiprich József ma a megyei első osztályú Vértesszőlős vezetőedzője. A megyei Prima díj átadóünnepségét szeptember 22-én rendezik a Jászai Mari Színházban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.