2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Sopron

Mennyek Királynéja

Augusztus 21-ig látható a Nagyboldogasszony-napi Szűz Mária-kiállítás a Liszt Központ Munkácsy-termében. A kiállított műalkotások a világ minden tájáról, elsősorban ismert Mária-kegyhelyekről származnak, a tárlat naponta 10 és 18 óra között várja látogatóit.


Augusztus 15-én Nagyboldogasszony-napi ünnepséget tartanak. Pitti Katalin Liszt-díjas érdemes művész operaénekes, Pálmai Árpád énekes, egyházzenész és Hegedűs Valér zongora- és orgonaművész koncertjére, valamint Molnár V. József néplélekrajz-kutató Nagyboldogasszonyról szóló előadására mindenkit szeretettel várnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.