2019. november 21., csütörtök
Olivér

Belföld

Milliókat kap havonta Czeglédy

Miközben több ezer diák maradt fizetés nélkül, Czeglédy Csaba vagyonnyilatkozatából kiderült, a Human Operator a néhány száz forintos órabért is sajnálja a diákoktól, ő maga havi bruttó 2,4 millió forintos fizetést tesz zsebre a cég elnökeként, plusz birtokol még egy S8-as Audi luxusautót is.

Havi bruttó 2,4 millió forintot, vagyis évente 28,8 millió forintot keres Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. (HO) elnökeként, amely több ezer diákmunkás bérével maradt adós – ez derül ki a szombathelyi MSZP-DK-Együtt pártok közös képviselőjének frissen feltöltött vagyonnyilatkozatóból – írja az Origo.


Mint arról beszámoltunk, a gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy – a többi között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő – szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett, Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek nem végeztek érdemi tevékenységet.

A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt – a több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett – az állami költségvetést az általános forgalmi adó tekintetében mintegy 1,7 milliárd, a személyi jövedelemadót illetően mintegy 1,6 milliárd forint vagyoni hátrány érte.


A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt hetedik hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba továbbra is kapja a fizetését a szombathelyi önkormányzattól, miközben az ügyben károsult több ezer diák hiába várja a pénzét – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek