EUR: 311,13 Ft
CHF: 264,97 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Tüntetés a megkínzott állatokért

Aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy legalább egy év letöltendő szabadságvesztést kapjon, aki szándékosan okoz kínt gerinces állatnak, és a Lokál kampányához is egyre többen csatlakoznak.

Lapunk e-mail-címére és a Lokál „Börtönt az állatkínzóknak” elnevezésű kampányának Facebook-oldalára egyre-másra érkeznek az üzenetek, hogy megerősítsék elképzelésünket, miszerint a magyar társadalom sokkal nagyobb védelmet követel az állatoknak a bíróságokon.


Van, aki nálunk is előrébb jár: Révai Ildikó 13 éves állatmentői múlttal a háta mögött már régen megelégelte a hatóságok tehetetlenségét, ezért április óta gyűjti az aláírásokat, hogy a szükséges 600 ezer szignó birtokában polgári kezdeményezést küldjenek az Igazságügyi Minisztériumnak a törvény szigorítása érdekében.

Révai Ildikó

– Javaslatunk, hogy kapjon letöltendő szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetben a kiszabott szabadságvesztés alsó határa egy év legyen. Azt is szeretnének elérni, hogy a szigorodó főbüntetés mellé vezessenek be olyan mellékbüntetést, amely az ilyen brutális esetek elkövetőit rövidebb-hosszabb időre eltiltja az állattartástól – magyarázta lapunknak Révai Ildikó, a kezdeményezés elindítója.


Itt írhatja alá a kezdeményezést!

Zianosz Alexandra

Eközben pedig megemlékeznének az áldozatokról. A Macskavilág Alapítvány támogatásával magánszemélyek kezdeményezték a „Gyertyagyújtás az állatkínzás áldozataiért” elnevezésű flashmobot, amellyel azt szeretnék elérni, hogy jövő szombaton a budapesti Hősök terén több ezren emeljék magasba magukkal hozott mécsesüket és egy-egy olyan állat kinyomtatott fotóját, amely az emberi gonoszságnak esett áldozatul. Az eseményen részt vesz Bük Jánosné Marika, a múlt hét végén Óbudán brutálisan megnyúzott Mucika gazdája is.

– Az állatkínzókkal szembeni agresszivitás sem vezet sehová, ezért mi békésen szeretnénk felhívni a figyelmet a problémára – magyarázta Zianosz Alexandra, a flashmob szervezője.

 

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.