2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Tüntetés a megkínzott állatokért

Aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy legalább egy év letöltendő szabadságvesztést kapjon, aki szándékosan okoz kínt gerinces állatnak, és a Lokál kampányához is egyre többen csatlakoznak.

Lapunk e-mail-címére és a Lokál „Börtönt az állatkínzóknak” elnevezésű kampányának Facebook-oldalára egyre-másra érkeznek az üzenetek, hogy megerősítsék elképzelésünket, miszerint a magyar társadalom sokkal nagyobb védelmet követel az állatoknak a bíróságokon.


Van, aki nálunk is előrébb jár: Révai Ildikó 13 éves állatmentői múlttal a háta mögött már régen megelégelte a hatóságok tehetetlenségét, ezért április óta gyűjti az aláírásokat, hogy a szükséges 600 ezer szignó birtokában polgári kezdeményezést küldjenek az Igazságügyi Minisztériumnak a törvény szigorítása érdekében.

Révai Ildikó

– Javaslatunk, hogy kapjon letöltendő szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetben a kiszabott szabadságvesztés alsó határa egy év legyen. Azt is szeretnének elérni, hogy a szigorodó főbüntetés mellé vezessenek be olyan mellékbüntetést, amely az ilyen brutális esetek elkövetőit rövidebb-hosszabb időre eltiltja az állattartástól – magyarázta lapunknak Révai Ildikó, a kezdeményezés elindítója.


Itt írhatja alá a kezdeményezést!

Zianosz Alexandra

Eközben pedig megemlékeznének az áldozatokról. A Macskavilág Alapítvány támogatásával magánszemélyek kezdeményezték a „Gyertyagyújtás az állatkínzás áldozataiért” elnevezésű flashmobot, amellyel azt szeretnék elérni, hogy jövő szombaton a budapesti Hősök terén több ezren emeljék magasba magukkal hozott mécsesüket és egy-egy olyan állat kinyomtatott fotóját, amely az emberi gonoszságnak esett áldozatul. Az eseményen részt vesz Bük Jánosné Marika, a múlt hét végén Óbudán brutálisan megnyúzott Mucika gazdája is.

– Az állatkínzókkal szembeni agresszivitás sem vezet sehová, ezért mi békésen szeretnénk felhívni a figyelmet a problémára – magyarázta Zianosz Alexandra, a flashmob szervezője.

 

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.