EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Ózd

Mozdulj, segíts, szeress!

Ózd is részese volt a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napoknak. A Magyar Református Szeretetszolgálat csoportjai azon fáradoztak, hogy segítsenek a környezetükben élőkön. A fővédnökséget Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke vállalta.

Először 2009-ben szervezte meg a Szeretethíd programot a Magyar Református Szeretetszolgálat. A visszajelzések szerint a Szeretethídhoz csatlakozó önkéntesek nem csupán egy-két napra vállalnak szolgálatot, hanem a segítségnyújtás örömét megérezve elkötelezett önkéntesek lesznek. Többször érkezett a szeretetszolgálathoz olyan beszámoló, melyben arról írtak, hogy az önkéntes az év során tovább folytatta a segítségnyújtást. A program korhatár nélküli és átnyúlik a határokon. A Kárpát-medencei református önkéntes napokra Erdélyből, Királyhágómellékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről és Horvátországból is érkeztek segítők a projektben részt vevő 262 településre, hogy hidat képezzenek az egyház és a társdalom között. Szerveznek ételosztást a rászorulóknak, gyerekprogramokat, de ha kell, játszótéri eszközöket festenek vagy könyvet gyűjtenek.


Fotó: Lokál
Képalá: A város számos pontján tűntek fel a zenekarok. Képünk a “falusi” ABC előtti téren készült

A Szeretethíd programjai változatosak, idén több helyszínen összekapcsolták az önkéntességet a reformáció 500. évéről való megemlékezéssel.

Fotó: Lokál
Képalá: A Digitális Erőmű kiváló helyszíne volt az egyházi rendezvénynek is

B.-A.-Z. megyei irodájuk Ózdon található, vezetője Németh Csabáné. Az önkéntes napokon a város tíz pontján hoztak létre szeretetpontot, melyeken a református, a római és a görögkatolikus egyház képviselője szólt az egybegyűltekhez és mindenhol elhangzott a szeretethimnusz. Minden szeretetponton öröm- és szeretetüzenetekkel próbálták a járókelőket megszólítani, a kórház és az idősotthonok lakóinak életébe egy kis színt, kedvességet vinni. A szeretetpontokon egy-egy helyi együttes kedveskedett az embereknek.


Fotó: Lokál
Képalá: Lufik szállították messzire a szeretet üzenetét

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.