EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szombathely

Művészteleppé vált a Herényiek Háza

Minden eddiginél több, 13 művészt köszönthettek a szervezők a 3. Roma Alkotótáborban Szombathelyen.

– Többen itt fejezik be a munkáikat, míg mások Herényhez köthető alkotásokat készítenek – mondta a Lokál Extrának Ferkovics József festőművész, aki szerint a tábor egyik legnagyobb erőssége, hogy közösséget is épít.


Puskás Tivadar polgármester is kilátogatott a táborba Fotó: szombathely.hu

Az idén St. Martin zeneszerző és a Budaörsi Hatok is részt vettek az egyhetes rendezvényen. – Nagy folyamat végéhez értünk. A 7 főbűn, a 7 erény és a 7 pecsét az, ami jelen esetben arra vár, hogy összegezzék. A misztikus szám utolsó sorozatának elkészítésén dolgoznak most a művészek. Szombathely megint beírja magát a történelembe, a monumentális méretű képekből Budaörsön egy különleges helyszínen az ősszel kiállítás nyílik – fogalmazott az előadóművész.

A tábor, amelynek megvalósítását a körzet képviselője, Koczka Tibor alpolgármester képviselői keretéből támogatta, St. Martin nyáresti, hűsítő koncertjével zárult. Előtte az itt készült művekből nyílt kiállítás a Herényiek Házában.


Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.