EUR: 323,07 Ft
CHF: 276,77 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szombathely

Művészteleppé vált a Herényiek Háza

Minden eddiginél több, 13 művészt köszönthettek a szervezők a 3. Roma Alkotótáborban Szombathelyen.

– Többen itt fejezik be a munkáikat, míg mások Herényhez köthető alkotásokat készítenek – mondta a Lokál Extrának Ferkovics József festőművész, aki szerint a tábor egyik legnagyobb erőssége, hogy közösséget is épít.


Puskás Tivadar polgármester is kilátogatott a táborba Fotó: szombathely.hu

Az idén St. Martin zeneszerző és a Budaörsi Hatok is részt vettek az egyhetes rendezvényen. – Nagy folyamat végéhez értünk. A 7 főbűn, a 7 erény és a 7 pecsét az, ami jelen esetben arra vár, hogy összegezzék. A misztikus szám utolsó sorozatának elkészítésén dolgoznak most a művészek. Szombathely megint beírja magát a történelembe, a monumentális méretű képekből Budaörsön egy különleges helyszínen az ősszel kiállítás nyílik – fogalmazott az előadóművész.

A tábor, amelynek megvalósítását a körzet képviselője, Koczka Tibor alpolgármester képviselői keretéből támogatta, St. Martin nyáresti, hűsítő koncertjével zárult. Előtte az itt készült művekből nyílt kiállítás a Herényiek Házában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.