2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb Kecskemét

Nagy mennyiségben termesztett füvet, de eladni már nem tudta

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy szombathelyi férfi ellen, aki 2016 nyarán ismerőse csengődi tanyáján fóliasátorban kannabiszt termesztett, a leszüretelt növényt szárította, eladni azonban már nem tudta, mert lebukott.

A 44 éves férfi 2016 májusában szívességből beköltözött egyik ismerőse csengődi tanyájába, ahol ezután elfogásáig, 2016. július 26-ig egyedül élt. A vádlott elhatározta, hogy eladásra kannabiszt fog termeszteni. Ehhez az interneten összegyűjtötte a termesztéshez szükséges információkat, illetve Ausztriából magokat is beszerzett. Beköltözése után nem sokkal a magokat elültette, a kikelt növényeket gondozta, sőt azokról már szüretelt is. A leszüretelt növényi részeket a vádlott a tanyaépületben szárította, ahol a házkutatás idején több mint 3,5 kiló növényt találtak. A tanya melléképületéből dobozokban és tárolókban további mintegy 6 kiló szárított növény került elő. A tanya hátsó részében lévő fóliasátorból 212 tő kannabisz növényt, valamint a termesztéshez és szüreteléshez szükséges tárgyakat foglalt le a nyomozó hatóság.


A leszüretelt növényt hiába szárította ki, eladni már nem tudta Fotó: MTI/Illusztráció

A lefoglalt 212 tő növény meghaladja a jelentős mennyiséget, annak több mint kétszerese. A 9,7 kiló szárított növényi rész kábítószerhatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség mintegy 23-szorosa. Ennyi kábítószer egyedüli elfogyasztásához egy emberöltő is kevés lenne. A vádlott maga is fogyasztott a kannabiszból. Az ügyészség a férfit 5–20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

A férfit 5–20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti az ügyészség
Fotó: MTI/Illusztráció

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.