EUR: 325,20 Ft
CHF: 295,42 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Kecskemét

Nagy mennyiségben termesztett füvet, de eladni már nem tudta

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy szombathelyi férfi ellen, aki 2016 nyarán ismerőse csengődi tanyáján fóliasátorban kannabiszt termesztett, a leszüretelt növényt szárította, eladni azonban már nem tudta, mert lebukott.

A 44 éves férfi 2016 májusában szívességből beköltözött egyik ismerőse csengődi tanyájába, ahol ezután elfogásáig, 2016. július 26-ig egyedül élt. A vádlott elhatározta, hogy eladásra kannabiszt fog termeszteni. Ehhez az interneten összegyűjtötte a termesztéshez szükséges információkat, illetve Ausztriából magokat is beszerzett. Beköltözése után nem sokkal a magokat elültette, a kikelt növényeket gondozta, sőt azokról már szüretelt is. A leszüretelt növényi részeket a vádlott a tanyaépületben szárította, ahol a házkutatás idején több mint 3,5 kiló növényt találtak. A tanya melléképületéből dobozokban és tárolókban további mintegy 6 kiló szárított növény került elő. A tanya hátsó részében lévő fóliasátorból 212 tő kannabisz növényt, valamint a termesztéshez és szüreteléshez szükséges tárgyakat foglalt le a nyomozó hatóság.


A leszüretelt növényt hiába szárította ki, eladni már nem tudta Fotó: MTI/Illusztráció

A lefoglalt 212 tő növény meghaladja a jelentős mennyiséget, annak több mint kétszerese. A 9,7 kiló szárított növényi rész kábítószerhatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség mintegy 23-szorosa. Ennyi kábítószer egyedüli elfogyasztásához egy emberöltő is kevés lenne. A vádlott maga is fogyasztott a kannabiszból. Az ügyészség a férfit 5–20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

A férfit 5–20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti az ügyészség
Fotó: MTI/Illusztráció

Kapcsolódó Cikkek