2018. február 23., péntek
Alfréd

Extra

Napokig kórházban kezelték Laky Zsuzsi kislányát, Lucát

Öt napig kórházban ápolták Laky Zsuzsi nagyobbik lányát, a hatéves Lucát, akit súlyos állapotban, asztmás és allergiás tünetekkel vitt be az édesanyja. 

Nagy volt az ijedelem a minap, amikor Laky Zsuzsi, a 2003-ban megválasztott Európa Szépe kislánya hirtelen fulladni kezdett. Lucát egy ideje asztma gyötri, de még sosem volt ennyire súlyos a helyzet.


„Nagykanizsán, a szüleimnél nyaralunk a két gyerekkel, míg a férjem Gödön az öreg házunkat újítja fel. Luca már napközben asztmás tünetektől szenvedett, ezért orvoshoz vittem – mesélte a Lokálnak Zsuzsi. – A gyógyszer és a hörgőtágító pumpa picit segített rajta, de este még jobban fulladt, zihált, ijesztő volt látni, ahogy szenved. Éjfélkor Luca olyan súlyos állapotba került, hogy azonnal kórházba vittem, ahol oxigént és infúziót kapott.”

Luca tudta, ha sír, rosszabb lesz a helyzet. Ezért szótlanul tűrte azt is, hogy a kanült behelyezzék. Édesanyja hajnali háromig virrasztott mellette, majd kora reggel ismét a kislány ágyánál ült. Együtt hívták föl telefonon Gusztit, aki a gyerek csacsogását hallva Nagykanizsára száguldott.


„Luca nagyon apás, ezért különösen nagy öröm volt számára a váratlan találkozás. Guszti minden reggel hatkor a kórházban kezdte a napot, hogy amikor a lánya felébred, őt lássa először. Az alvó gyerek pulzusa gyakran 150 fölött volt, de amint megérezte, hogy az apja megfogja a kezét, rögtön visszatért a normális értékre” – mesélte Zsuzsi, aki örül, hogy a kislányát hazaengedték és minden rendben van. Hároméves kishúga, Lujzi is nagyon várta már a nővérét.

A 6 éves Luca (balra) szerencsére most már sokkal jobban van

„Augusztus végéig Kanizsán, a szüleimnél maradunk, mert Gödre nem tudunk hazamenni. Otthon már behúzták az új villanyvezetékeket, de szeptemberig még hátravan a fűtőrendszer cseréje, a padló lerakása, na és a festés. Két utcára lakunk a Dunától, ott sokkal tisztább a levegő, remélem, ez segít Lucának, és hamarosan elfelejtheti az asztmát és az allergiát”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

  Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

  Harvery Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től, akiknek kiragadott nyilatkozatrészleteivel a producert próbálták kedvezőbb színben feltüntetni ügyvédei az ellene indított csoportos szexuális zaklatási per elejtését kérvényező beadványukban.

 • New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

  New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

  Exkluzív vetítésen tekinthetik meg az amerikai filmakadémia tagjai Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-esélyes filmjét vasárnap New Yorkban, a New York-i Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ és a Netflix szervezésében – tájékoztatta az MTI-t Janzsó Viktor New York-i konzul.

 • Így nézett ki a szülés után Katherine Heigl

  Így nézett ki a szülés után Katherine Heigl

  Megmutatta terhesség utáni bikinis testét Katherine Heigl. A színésznő az első képet pár héttel, a másodikat egy évvel, az utolsót 14 hónappal kisfia, Joshua születése után készítette, ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy gyerekvállalás után is lehet bomba alakja egy anyukának.

 • Apja tiltotta el a házasságtól Britney-t

  Apja tiltotta el a házasságtól Britney-t

  A popsztár két és fél éve van együtt testépítő kedvesével, Sammel. Lapunk nem rég számolt be arról, hogy a pár közös gyermekvállaláson gondolkozik, ám most kiderült: a házasság is tervben van.