EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Extra

Napokig kórházban kezelték Laky Zsuzsi kislányát, Lucát

Öt napig kórházban ápolták Laky Zsuzsi nagyobbik lányát, a hatéves Lucát, akit súlyos állapotban, asztmás és allergiás tünetekkel vitt be az édesanyja. 

Nagy volt az ijedelem a minap, amikor Laky Zsuzsi, a 2003-ban megválasztott Európa Szépe kislánya hirtelen fulladni kezdett. Lucát egy ideje asztma gyötri, de még sosem volt ennyire súlyos a helyzet.


„Nagykanizsán, a szüleimnél nyaralunk a két gyerekkel, míg a férjem Gödön az öreg házunkat újítja fel. Luca már napközben asztmás tünetektől szenvedett, ezért orvoshoz vittem – mesélte a Lokálnak Zsuzsi. – A gyógyszer és a hörgőtágító pumpa picit segített rajta, de este még jobban fulladt, zihált, ijesztő volt látni, ahogy szenved. Éjfélkor Luca olyan súlyos állapotba került, hogy azonnal kórházba vittem, ahol oxigént és infúziót kapott.”

Luca tudta, ha sír, rosszabb lesz a helyzet. Ezért szótlanul tűrte azt is, hogy a kanült behelyezzék. Édesanyja hajnali háromig virrasztott mellette, majd kora reggel ismét a kislány ágyánál ült. Együtt hívták föl telefonon Gusztit, aki a gyerek csacsogását hallva Nagykanizsára száguldott.


„Luca nagyon apás, ezért különösen nagy öröm volt számára a váratlan találkozás. Guszti minden reggel hatkor a kórházban kezdte a napot, hogy amikor a lánya felébred, őt lássa először. Az alvó gyerek pulzusa gyakran 150 fölött volt, de amint megérezte, hogy az apja megfogja a kezét, rögtön visszatért a normális értékre” – mesélte Zsuzsi, aki örül, hogy a kislányát hazaengedték és minden rendben van. Hároméves kishúga, Lujzi is nagyon várta már a nővérét.

A 6 éves Luca (balra) szerencsére most már sokkal jobban van

„Augusztus végéig Kanizsán, a szüleimnél maradunk, mert Gödre nem tudunk hazamenni. Otthon már behúzták az új villanyvezetékeket, de szeptemberig még hátravan a fűtőrendszer cseréje, a padló lerakása, na és a festés. Két utcára lakunk a Dunától, ott sokkal tisztább a levegő, remélem, ez segít Lucának, és hamarosan elfelejtheti az asztmát és az allergiát”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Korda György: A Jóistenre bíztam az életem

    Korda György: A Jóistenre bíztam az életem

    Korda György habár vallásos családban nevelkedett, egészen addig nem tartotta magát igazán hívőnek, mígnem három évvel ezelőtt az intenzív osztályon fekve a Jóisten kezébe nem adta a sorsát.

  • Várandósan költözködik Kollányi Zsuzsi

    Várandósan költözködik Kollányi Zsuzsi

    Kollányi Zsuzsi boldogabb, mint valaha, hisz szerelmével, Attilával első közös gyermeküket várják, méghozzá egy kisfiút. A szülés előtt azonban még napirenden van egy költözés is, a hetedik hónapban járó énekesnő a Lokálnak elárulta: két hónapjuk maradt otthont találni.