EUR: 322,97 Ft
CHF: 279,49 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb Kecskemét

Népzenei kalandozás az elveszett kecskék nyomában

Az Apnoé zenekar interaktív gyermekelőadást tartott az Ifjúsági Otthonban a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál keretében.

A történet szerint egy kicsi, ám annál szebb faluban, Magyarlakon él gondtalanul Binde bácsi. Minden vagyona két kicsi kecske, még sincs oka a panaszra: jól érzi magát a bőrében. Egyszer azonban hivatalos lesz egy lakodalomba, s ezzel veszi kezdetét az izgalmas népzenei utazás a Dunántúltól Moldváig, és vissza. Az elveszett kis kecskék történetét az Apnoé zenekar tolmácsolásában hallhatták a kicsik. Az előadás után kézműves-foglalkozás, játékok és „madárlátta” finomságok várták őket.

A kicsiket teljesen lekötötte az interaktív show.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.