2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Külföld

Nevelőszülő lett az Oscar-díjas Hilary Swank

Óriási a szíve, hatalmas állatbarát és cseppet sem mellesleg olyan Oscar díjas színésznő, akit 2000-ben a Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője listáján a 74-nek választott. Hilary Swank nemrég egy állatmentő akciójával került az újságok címlapjára.

Hilary Swank a múlt hónapban értesült arról, hogy Amerika egyik kisvárosában, egy túlzsúfolt állatmenhelyen két kiskutya éldegél. A kétszeres Oscar díjas színésznő megtudta, hogy az aranyos ebek egy szerető gazdira vágynak ezért felajánlotta otthonát nekik. Azonban a kapcsolatfelvétel nem volt olyan egyszerű, mivel az állatotthonban azt gondolták, hogy valaki csúnya tréfát űz velük, amikor a színésznőtől kaptak egy levelet – számolt be a történetről a Today magazin.


Hilary Swank mentett kutyái
Forrás: Instagram

Emily Gear meg volt győződve, hogy az email egy tréfa. Nem tudta elképzelni, hogy Hilary Swank a semmiből egyszer csak kapcsolatba lép vele, hogy felajánlja, hogy gondozásába veszi Gear megmentett kiskutyáit.
Gear az alapítója a Louie’s Legacy-nak, a New York és Ohio székhelyű nonprofit csoportnak, ami kutyákat és macskákat hoz el menhelyekről és szerető „nevelőszülőkhöz” teszi őket, addig míg készen nem állnak az örökbefogadásra.

– Sosem tudod ki fog felbukkanni egy ilyen szituációban, mégis nagy meglepetés volt,mikor Swank – vagyis ahogy akkor Gear gondolta, „Hilary Swank” – üzenetet küldött. Nem voltunk benne biztosak, hogy nem valami átverésről van-e szó – mondta a Today magazinnak Emily Gear, aki hamarosan már beszélgetett is a világhírű színésznővel.


Swank elmondta neki, hogy milyen régóta elkötelezett az állatok jóléte iránt és beszélt a The Hilaroo Foundation nevű alapítványáról, ami gyerekeket és kutyákat hoz össze. És végül a részletekről, hogy hogy fogják ezeket a szerencsés kutyákat Californiába szállítani.

A két kutya, Mulder és Scully végül két önkéntessel repülőre ült, akik egy hordozóban tartották őket.
Swank naponta tájékoztatja Gear-t a kutyákról. Azt mondja, hogy jól alkalmazkodnak az új fantasztikus Los Angeles-i életmódjukhoz. Swank viszi őket kirándulni és elkezdtek kutyaidomárral dolgozni.
– Jól vannak és csak jó dolgokat tud róluk mondani- mondta Gear, hozzátéve hogy Swank szándéka az, hogy megtartsa az egyik kutyát és a másiknak pedig otthont találjon, de fogalma sincs, hogy hogyan fog választani.
Eközben Gear nagyon örül Muldernek és Scullynak és bízik abban, hogy Swank jó példát mutat azzal, hogy bíztat másokat is, hogy jelentkezzenek önkéntesként nevelőnek.

– Azok akik megfogják az embereket, hírességükkel vagy máshogyan, különleges helyzetben vannak, hogy felhívják a figyelmet a valóságra, amivel mi és más csoportok naponta találkoznak, és én hiszek abban, hogy ez segíthet – mondta Gear.

A Louie’s Legacy-nak egyébként mindig szüksége van több ideiglenes befogadóra. A csoport jó úton halad, hogy még idén megmentsenek 2000 macskát és kutyát, köztük sok öreg, beteg és nagyon nehéz helyzetben lévő állatot.
Mindegyik állat ideiglenes befogadóknál fog lakni, amíg örökbe nem fogadják őket. Több menhelyi állatot lehet megmenteni, ha több önkéntes jelentkezik ideiglenes befogadónak.

– Nem kell Oscar díjjal (vagy kettővel) rendelkezned ahhoz, hogy belebújhass ebbe a szerepbe. Igen, bárki jelentkezhet! Mindig szükségünk van több befogadóra. Minden befogadó otthon egy másik állat megmentését jelenti – mondta Gear.

A 43 éves Oscar-díjas színésznő, aki producerként is ismert, fiatalkorában versenyszerűen úszott, Washington állam bajnoka volt. A sport iránti érdeklődését iskolai éveiben már a színészet iránti vonzalom szorította háttérbe. Belépett az iskolai színjátszókörbe, majd színházi szerepeket kapott.

1999-ben, Brandon Teena-ként futott be „A fiúk nem sírnak” című filmmel, amiért A legjobb színésznőnek járó Oscart is elvitte. 2005-ben újabb Oscarral gazdagodott, mikor Morgan Freeman oldalán játszott a „Millió dolláros bébi” című filmben. A két Oscaron kívül számos más díj büszke tulajdonosa.

A filmes karrierje mellett, Hilary elkötelezett állatszerető és lelkes támogatója a „Best Friends” nonprofit szervezetnek, ami háziállatok védelmével foglalkozik.

„Mivel egész életemben állatvédő voltam, nagyon fontos számomra olyan szervezeteket találni, amik ugyanúgy érdeklődnek az állatok jóléte és jogai iránt, mint én. A Best Friends igazán nagy sikereket ér el, amivel biztosítják, hogy az állatokat örökbe fogadják és egyet se kelljen elaltatni a menhelyeken. Folyamatosan látom az igaz szeretetüket és azt, ahogyan törődnek az összes állattal. Minden lélek megérdemel egy esélyt az életre és a Best Friends munkája biztosítja, hogy több ezer állatnak meglesz ez a szabadsága. „– mondta Hilary

 

A Lokál az állatkínzás ellenNem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk. Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek. Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat! Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon, vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokról, megmentésekről szóló sztorikat is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek