EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Sport

„Nyald meg a golyóimat, haver!”

Nem bírtak magukkal a Forma–1-es pilóták a hétvégi Magyar Nagydíjon. Míg Daniel Ricciardo az ujját mutogatta, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg a kamerák előtt szólt be egymásnak.

Sebastian Vettel nyerte meg a 32. Forma–1-es Magyar Nagydíjat, ráadásul rajt–cél győzelmet aratott, ezért pártatlan nézőként igen unalmasnak tűnhetett a futam. Voltak azonban olyan momentumok, amelyek fölött hiba lenne elsiklani. Ilyen volt a Haas-pilóta Kevin Magnussen és a renault-s Nico Hülkenberg csatája. Hülkenberg a kettes kanyarban a külső íven szerette volna megelőzni a 11. helyen álló dánt, akinek nagyon nem tetszett, hogy épp valaki lehagyná, ezért leszorította a kollégát, aki emiatt több helyet veszített. Lényegében teljesen mindegy, mert Hülkenberg autója a 68. körben elektronikai problémák miatt leállt. Magnussen pedig öt másodperces büntetést kapott, így a 13. lett, de az igazán pikáns jelenetek a futam után jöttek, interjúadás közben.


A német pilóta odament Magnussenhez, megveregette a vállát, és odaszúrta, hogy „megint a mezőny legsportszerűtlenebb pilótája vagy, csak így tovább”. A dán versenyző azt felelte, hogy „nyald meg a golyóimat, haver”, és folytatta a nyilatkozatát. Hülkenberg egyébként kilátásba helyezte, hogy a versenyigazgató Charlie Whitinghoz fordul, mert szerinte az öt másodperces büntetés nem téríti észhez Magnussent.


Daniel Ricciardo is kiakadt. Ő közvetlenül a rajt után ütközött össze a Red Bull-os Max Verstappennel, ezért a futama is véget ért. Az ausztrál pilóta a box felé sétálva a középső ujját mutogatta csapattársának.

Kapcsolódó Cikkek