EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

„Nyald meg a golyóimat, haver!”

Nem bírtak magukkal a Forma–1-es pilóták a hétvégi Magyar Nagydíjon. Míg Daniel Ricciardo az ujját mutogatta, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg a kamerák előtt szólt be egymásnak.

Sebastian Vettel nyerte meg a 32. Forma–1-es Magyar Nagydíjat, ráadásul rajt–cél győzelmet aratott, ezért pártatlan nézőként igen unalmasnak tűnhetett a futam. Voltak azonban olyan momentumok, amelyek fölött hiba lenne elsiklani. Ilyen volt a Haas-pilóta Kevin Magnussen és a renault-s Nico Hülkenberg csatája. Hülkenberg a kettes kanyarban a külső íven szerette volna megelőzni a 11. helyen álló dánt, akinek nagyon nem tetszett, hogy épp valaki lehagyná, ezért leszorította a kollégát, aki emiatt több helyet veszített. Lényegében teljesen mindegy, mert Hülkenberg autója a 68. körben elektronikai problémák miatt leállt. Magnussen pedig öt másodperces büntetést kapott, így a 13. lett, de az igazán pikáns jelenetek a futam után jöttek, interjúadás közben.

A német pilóta odament Magnussenhez, megveregette a vállát, és odaszúrta, hogy „megint a mezőny legsportszerűtlenebb pilótája vagy, csak így tovább”. A dán versenyző azt felelte, hogy „nyald meg a golyóimat, haver”, és folytatta a nyilatkozatát. Hülkenberg egyébként kilátásba helyezte, hogy a versenyigazgató Charlie Whitinghoz fordul, mert szerinte az öt másodperces büntetés nem téríti észhez Magnussent.


Daniel Ricciardo is kiakadt. Ő közvetlenül a rajt után ütközött össze a Red Bull-os Max Verstappennel, ezért a futama is véget ért. Az ausztrál pilóta a box felé sétálva a középső ujját mutogatta csapattársának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!