EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Nyíregyháza

Nyári kikapcsolódás a skanzenben

Igazán különleges élményben lehetett részük a táborkedvelő nyíregyházi csemetéknek, hiszen az elmúlt héten ért véget a Sóstói Múzeumfalu nyári tábora.

Középkori tábor (Fotó: Kohut Árpád)

Július 24. és 28. között rendezték meg általános iskolásoknak az Árpád-kori tábort a nyíregyházi skanzen területén. – Táborunk az Árpád-kori falurészlethez kapcsolódik, a részt vevő gyerekek belekóstolhattak a XIII. század mindennapjaiba. Megismerkednek a korhű anyagokkal, eszközökkel, mesterségekkel, népi iparművészeink és múzeumpedagógusaink segítségével pedig olyan foglalkozásokon vettek részt, amelyek szintén kapcsolódnak a korszakhoz. Többek között egy kovács is érkezett a táborozókhoz, aki bemutatója során nemcsak megismertette a csemetéket az ősi mesterséggel, de a bátrabbak ki is próbálhatták a tevékenységet.


– A Jósa András Múzeum két régésze pedig az Árpád-kori házat, kutat és életmódot rekonstruálta egy ásatás modellezése során – mondta Kosztyu Brigitta, a tábor szervezője. A programokon a gyerekek kipróbálhatták, milyen egy veremházban élni, gyufa nélkül tüzet gyújtani és korabeli eszközöket, fegyvereket használni, illetve nem maradt ki a nemezelés, szövés, vesszőfonás, bőrözés technikájának elsajátítása sem.

Középkori tábor (Fotó: Kohut Árpád)

Középkori tábor (Fotó: Kohut Árpád)

Középkori tábor (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.