EUR: 325,70 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyházi játékos a válogatottban

A Nyíregyháza Blue Sharks irányítója, Bus Iván is tagja a tajvani Universiadéra készülő magyar kosárlabda-válogatott keretének. A nyíregyházi játékos jelenleg is Debrecenben edzőtáborozik a nemzeti együttessel, akikkel augusztus 20-án már Tajpejben lépnek pályára első meccsükön, az egyetemisták és főiskolások világjátékán.

Iván, a Blue Sharks csapat irányítója akcióban

– Nagyon meglepődtem, amikor megkerestek azzal kapcsolatban, hogy csatlakozzak a válogatott keretéhez, egyáltalán nem számítottam rá, így még nagyobb öröm ez számomra – árulta el a Lokál Extrának Bus Iván.


A nyíregyházi irányítónak nem volt nehéz dolga a beilleszkedéssel, hiszen alig volt olyan játékos a nemzeti együttesben, akit ne ismert volna személyesen.

– A válogatott keretében több ismerős arc is volt, többek között Kósa Tamás és Polyák László, akik noha jelenleg nem a szabolcsi megyeszékhelyen játszanak, nyíregyi neveltek. A legfontosabb jelenleg az, hogy a hátralévő idő alatt fizikálisan és mentálisan is felkészüljünk, nagyon intenzívek az edzéseink, a legjobb formánkat akarjuk hozni. Augusztus 20-án lesz az első összecsapásunk, öt nappal korábban érkezünk, így lesz még két felkészülési mérkőzésünk a helyi klubcsapattal. A már élesben zajló tíz nap alatt összesen nyolc meccset fogunk játszani. Nem ismerjük a többi csapatot, csak az adott kosárkultúrából tudunk következtetni. Először a szerbekkel játszunk, de egy csapatban vagyunk a hazaiakkal, a tajvaniakkal, a dél-koreaiakkal, illetve a Mexikóból, valamint Lettországból érkezőkkel is – mondta el Bus Iván, aki minden lehetőségre fel akar készülni a világjátékok kapcsán.

A nyíregyházi Blue Sharks csapat

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.