EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyházi játékos a válogatottban

A Nyíregyháza Blue Sharks irányítója, Bus Iván is tagja a tajvani Universiadéra készülő magyar kosárlabda-válogatott keretének. A nyíregyházi játékos jelenleg is Debrecenben edzőtáborozik a nemzeti együttessel, akikkel augusztus 20-án már Tajpejben lépnek pályára első meccsükön, az egyetemisták és főiskolások világjátékán.

Iván, a Blue Sharks csapat irányítója akcióban

– Nagyon meglepődtem, amikor megkerestek azzal kapcsolatban, hogy csatlakozzak a válogatott keretéhez, egyáltalán nem számítottam rá, így még nagyobb öröm ez számomra – árulta el a Lokál Extrának Bus Iván.


A nyíregyházi irányítónak nem volt nehéz dolga a beilleszkedéssel, hiszen alig volt olyan játékos a nemzeti együttesben, akit ne ismert volna személyesen.

– A válogatott keretében több ismerős arc is volt, többek között Kósa Tamás és Polyák László, akik noha jelenleg nem a szabolcsi megyeszékhelyen játszanak, nyíregyi neveltek. A legfontosabb jelenleg az, hogy a hátralévő idő alatt fizikálisan és mentálisan is felkészüljünk, nagyon intenzívek az edzéseink, a legjobb formánkat akarjuk hozni. Augusztus 20-án lesz az első összecsapásunk, öt nappal korábban érkezünk, így lesz még két felkészülési mérkőzésünk a helyi klubcsapattal. A már élesben zajló tíz nap alatt összesen nyolc meccset fogunk játszani. Nem ismerjük a többi csapatot, csak az adott kosárkultúrából tudunk következtetni. Először a szerbekkel játszunk, de egy csapatban vagyunk a hazaiakkal, a tajvaniakkal, a dél-koreaiakkal, illetve a Mexikóból, valamint Lettországból érkezőkkel is – mondta el Bus Iván, aki minden lehetőségre fel akar készülni a világjátékok kapcsán.


A nyíregyházi Blue Sharks csapat

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.