2017. november 22., szerda
Cecília

Extra

Ők a legmenőbb filmes vámpírok

Októberben kezdődik a Drakulics elvtárs című magyar vámpírmozi forgatása, Nagy Zsolt főszereplésével. Ennek kapcsán bemutatjuk a legmenőbb vámpírmozikat.
Drakulics elvtárs
A főszereplő Nagy Zsolt lesz, Lugosi Béla óta az első magyar színész, aki vámpírt alakít. A Magyar Nemzeti Filmalap 449 millió forinttal támogatja az 1970-es években itthon játszódó filmet. A film története szerint Drakulics elvtárs Nyugatról látogat haza a Kádár-korszak Magyarországára, és rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül: titkosszolgálati megfigyelése során bontakozik ki a szerelem közte és a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnő között.


Drakula gróf
Kétségtelen, hogy Lugosi Béla minden idők legjobb Drakula grófja volt. Tavaly hatvan éve, 1956. augusztus 16-án halt meg, 73 éves korában. A sikert az 1927-es év hozta meg számára, amikor a Broadwayen ráosztották Drakula gróf szerepét, innentől kezdve pedig nem volt megállás. 1931-es mozialakítása legendává tette. Több mondata is szállóigévé vált, köztük a „Soha nem iszom bort”. Saját sminkjét is ő csinálta, emiatt haragudott rá a stúdió sminkmestere. A siker ellenére Lugosinak nagyon fájt, hogy egész életében beskatulyázták. A harmincas évek hollywoodi sztárja az utolsó éveire teljesen elszegényedett, a temetését Frank Sinatra fizette ki.


/Fotó: Profimedia, PictureLux

Alkonyattól pirkadatig
Ez a film nemcsak a fiatal George Clooney miatt jó, hanem a szexi Salma Hayek miatt is. Bár csak egy mellékszereplő, mégis emlékezetes, ahogy érzékien táncol egy óriáskígyóval. Korábban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, de Robert Rodriguez filmjeinek, a Desperadónak és az Alkonyattól pirkadatignak köszönhetően futott be. Rettegett a kígyóktól, ezért először nem is akarta eljátszani a jelenetet, de Rodriguez azt mondta, ha nem vállalja, Madonnáé lesz a szerep. Hayek ezt követően állítólag részt vett egy két hónapos terápián, ami segített legyőzni a félelmét.

/Fotó: Profimedia, Landmark

Underworld
Kate Beckinsale a legkeményebb női vámpírharcos az Underworld című filmben. Tavaly mutatták be az ötödik folytatást, ahol újra egymással háborúztak a vérfarkasok és a vámpírok. A sorozat korábbi részében szerepelt Görög Zita is, mint vámpírhercegnő.


/Fotó: Profimedia, Landmark

Interjú a vámpírral
1994-ben mutatták be az Interjú a vámpírral című filmet, ahol Brad Pitt és Tom Cruise is főszerepet alakított. A mozi annyira sikeres lett, hogy felkerült a legtöbb bevételt hozó filmek ranglistájára. Pitt állítólag utálta a forgatást, kényelmetlennek érezte a kontaklencsét, a kosztümöket és a sminket is, de nem volt annyi pénze, hogy felmondja a szerződését. Pitt 10 centivel volt magasabb, mint Tom Cruise, ezért Cruise magasított cipőket hordott, Pittnek pedig be kellett hajlítani a térdét a közös jelenteiknél.

/Fotó: Profimedia, Album

Penge
Szinte nincs olyan hónap, hogy ne látnánk valamelyik tévécsatornán. A film 1998-ban készült Marv Wolfman korábbi képregénye alapján. Wesley Snipes három részben is eljátszotta Pengét, aki magában hordozza a vámpír és az emberi faj legjobb adottságait. Erős, gyorsan gyógyul a sebe, és tud a fényben járni.

/Fotó: Profimedia, Visual movies

Alkonyat
Lehet kritizálni a történetet és a filmet is, de kétségtelen, hogy az elmúlt évek legnépszerűbb vámpíros története. A sorozat első két filmje összesen több mint egymilliárd dollár (több mint 303 milliárd forint) jövedelmet hozott. Erre biztosan még Stephenie Mayer sem számított, aki 2003. június 2-án érdekes történetet álmodott. Egy halandó lányt látott, aki egy vámpír fiúval beszélgetett egy mezőn, a vámpír szerelmes volt, de kívánta a lány vérét is. Ez lett az Alkonyat 13. fejezete.

/Fotó: Profimedia, Allpix Press

Kapcsolódó Cikkek

  • Schobert Norbi csúnyán beszólt Somának – Videóval!

    Schobert Norbi csúnyán beszólt Somának – Videóval!

    Pataky Attila élőben bejelentkezett, hogy az UFO-kkal kapcsolatos élményeiről meséljen, Soma Mamagésáról megtudtuk, hogy amióta nemi életet él azóta egyáltalán nem tévézik, Schobert Norbi “csípős” humora sokaknál kiveri majd a biztosítékot – ilyen volt az Appra magyar!

  • Stadler József esküvőjére készült halála előtt

    Stadler József esküvőjére készült halála előtt

    Gyászba borult Akasztó: tegnap hajnalban, a dunaújvárosi kórházban 66 éves korában elhunyt Stadler József.  Az akasztói juhászból lett vállalkozónak rengeteg terve volt, többek között szerette volna elvenni menyasszonyát, de két hete agyvérzést kapott és többé nem ébredt fel.