EUR: 326,00 Ft
CHF: 294,36 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Pécs

Ősszel Tanuló Fesztivált rendez Pécs

Az idei Pécsi Napok keretében valósul meg az első Pécsi Tanuló Fesztivál. A szeptemberi rendezvényen 57 szervezet 112 programján vehetnek részt az érdeklődők.

A magyarországi városok közül először Pécs kaphatta meg a Tanuló Város díjat, vagyis az UNESCO Global Learning City Awardot. A nemzetközi zsűri januárban azzal indokolta döntését, hogy Pécs létrehozott egy olyan platformot, amely jelentősen hozzájárulhat a további fejlesztésekhez az oktatás és tanulás területén.


A szeptember 15-ei fesztivál minden a tanuló közösségről szól majd (Fotó: Csortos Szabolcs)

Ennek apropóján rendezik meg szeptember 15-én az első Pécsi Tanuló Fesztivált, amelyet három témakör köré építenek: szó esik majd a környezeti nevelésről, a képességfejlesztésről és a kultúráról.
A fesztivál helyszíne a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér, valamint a Civil Közösségek Háza és annak udvara, illetve a Jókai tér lesz. A Pécsi Tanuló Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását. A programok keretében várfaltúra, patikalátogatás és gyógyszerkészítés, erőmű-látogatás, digitális fejlesztőjátékok, kutyaterápiás bemutató is várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.