EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Dunaújváros

Ötödik helyezéssel térhettek haza

Ötödik helyen végzett a dunaújvárosi Gurisatti Grétát, Szilágyi Dorottyát és Kasó Orsolyát is soraiban tudó magyar női vízilabda-válogatott a budapesti vizes vb-n. A csapat a csoportkörökben brillírozott, azonban Kanada ellen alulmaradt, ám a helyosztókon ismét remekelt, így végül az ötödik helyet szerezte meg. 

A csoportkört megnyerve játszhatta a Kanada elleni negyeddöntőt a magyar női vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon. A kanadai együttes azonban túl erősnek bizonyult, így a nemzeti csapat (amelynek a dunaújvárosi Kasó Orsolya, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is tagja) az ötödik helyért küzdhettek tovább a világversenyen.


A dunaújvárosi Gurisatti Gréta is tagja volt a válogatottnak
(fotó: Nagy Sándor Márton)

A helyosztókon előbb a görög, majd az olasz csapatot múlták felül a magyar hölgyek, akik utóbbi győzelmüknek köszönhetően az ötödik helyen zárták a megmérettetést, a dunaújvárosi trió tehát egy ötödik hellyel gazdagodott. A magyarokat a negyeddöntőben kiütő Kanadának csupán az elődöntőig tartott a lendülete: a fináléba nem sikerült bejutniuk, utolsó mérkőzésükön a bronzéremért mérkőzhettek meg Oroszország válogatottjával, ám az oroszok 11-9-es győzelmükkel elhappolták a harmadik helyet Kanadától. A világbajnokságot az Egyesült Államok csapata nyerte, miután a döntőben 13-6-ra legyőzte Spanyolországot.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.