EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Pécs

Pécsen is át lehet úszni a Balcsit!

Akkora ötlettel robbantottak a pécsiek a vizes világbajnokság után, hogy az úszótársadalom egy része bizonyára örömtáncot jár most. Úgy gondolták, hogy simán át lehet úszni a Balatont a Balaton nélkül is. A kezdeményezés zseniális, én már nyúlok is a bikinim után.

 

Lemaradtál volna az idei Balaton-átúszásról? Vagy féltél attól, hogy egy hatalmas harcsa bekapja a jobb bokádat, miközben tempózol? No para! A pécsiek mindig kitalálnak valamit! Most éppen azt, hogy simán megúszhatod a balatoni 5,2 kilométeres távot a városban is. Na jó, egyetlen szépséghibája azért van a történetnek: a Balaton nélkül.


Már többen teljesítették is a távot, köztük két 70 éves is

A pécsi Pollack Strandon évtizedek óta úszó rozmárok – így hívják magukat, mert annyit vannak a vízben – találták ki a dolgot, a teljesítménykényszeres úszók pedig már kapva kaptak az alkalmon, nyolcan teljesítették is a távot.

Most viszont azokhoz szólunk, akik még bizonytalanok, és a nagy meleg ellenére sem kívánnak „pár hosszt” úszni:


 • szőlőcukorral, kólával frissítenek mindenkit, aki bevállalja a távot,
 • mérik az idődet és figyelnek is rád, ha esetleg el akarnál süllyedni vagy ki akarnál jönni a partra pihenni,
 • itt tuti mindent látsz a vízben, a szervezők szerint ez az ország legtisztább medencéje,
 • fordulásokkal és elrugaszkodásokkal legalább 3–5 métert tudsz „csalni”, ilyen a Balcsiban nincs ugyebár,
 • itt tuti nem fognak egyszerre 4-5 ezren úszni, jut elég időd és helyed a világmegváltó gondolatokra, miközben úszol,
 • idősebb sportbarátok, figyelem, már két 70 év feletti is teljesítette a távot!

Ja igen, amit nem mondtunk még: „csupán” 156 hosszt kell megtenni a Pollack Strandon, hogy megúszd a Balatont. Ez időben úgy 2-3-4 óra körül van (úszótehetségtől függően), de pár sörrel és hot doggal akár 5 órára is felkúszhat. Időlimit nincs!

Eredetileg Révfülöp és Balatonboglár között kell teljesíteni a távot, de Pécsett elég, ha kislattyogsz a papucsodban a Pollackra
MTI Fotó: Varga György

És hogy mi vár rád a célban?

Pólóval és persze csokival jutalmaznak, amellett, hogy a karizmod kétszeresére nő. És még egy Pécsi Kesztyű Múzeum-belépőt is kapsz.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.