2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

Petruska-koncert a The Music Box színpadon

A Sziget fesztivál új helyszínén, a dalszerző-előadók számára kialakított The Music Box színpadon ad koncertet pénteken este Petruska. A Dal 2016 showműsorban népszerűvé vált zenész-énekes és formációja az egész nyarat végigzenéli.

“A Trouble In My Mind sikere nem jelentett számomra terhet, bárhol is lépek fel, mindig arra törekszem, hogy önazonosan tudjam vinni a dolgaimat. Ez szerencsére a tavalyi tévészereplésre is érvényes volt” – mondta Petruska András az MTI-nek.


Kitért arra, hogy nem tudja megítélni, mennyire egydalos előadóként tartják számon, de a koncerteken már A Dal után – amelyben ő kapta a showműsor felfedezettje díjat – közvetlenül is igyekezett nem erre a számra helyezni a legnagyobb hangsúlyt. “Sokszor azért kezdtem ezzel a dallal a fellépéseket, hogy a közönség lássa, zeneileg még tudjuk emelni a tétet”.

A 31 éves Petruska András eddig két lemezen van túl, a Metropolita 2014-ben, a Kapunyitó tavaly jelent meg, azóta két klippel jelentkezett és folyamatosan járja az országot.


Petruska 18 óra 30 perckor lép a The Music Box színpadára. A dalszerző-előadók számára létrehozott helyszínen hazai és külföldi előadók is koncertet adnak a Sziget fesztivál egy hete alatt.

“Szólóban játszottam már korábban a Szigeten, de most sok év óta először hívtak újra. Nagyon örülök, hogy itt léphetek fel, kifejezetten a mi választásunk volt ez a színpad, mert amúgy a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató egyik idei elődöntőseként lehetőségem lett volna nagyobb helyen is játszani. Egy intim, de mégis poprock-koncertre alkalmas színpadról van szó, amit mintha ránk szabtak volna” – szögezte le. Hozzátette: annak külön örül, hogy állandó szövegírója, Babarczi Bulcsú vasárnap szintén fellép a The Music Boxban.

A Petruska zenekarban a gitáros, énekes, névadó mellett Temesvári Bence hegedül és vokálozik. A Szigeten is velük lesz gyakori vendégük, Dely Domonkos, aki vokálozik.

“Már jó ideje gondolkodom, miként lehetne folytatni az első két lemez által kialakított világot. A Metropolita és a Kapunyitó nagyon egy lélegzetből jött, a kettő készítése között szinte nem is volt szünet. Idén nagyon sok fellépésünk volt, ezért eddig alig találtam elegendő időt és csendet ahhoz, hogy gondolataimat összegezzem. Ősszel mindenképpen nekiülök a harmadik lemeznek, emellett tervezzük azt is, hogy a bennünk lévő kreativitást a szimpla koncertezésből valami másfajta művészi minőségbe átemeljük” – fejtette ki Petruska András.

Mint mondta, szereti a kis klubokat, de mindig vonzotta a nagyobb, komolyabb technikával dolgozó színpad. Hozzátette: a Petruska produkciónak jól áll egy nagyobb közeg, de ezt el tudja képzelni színházban, kulturális központban, nem feltétlenül a poprock fesztiválok fő színpadán. “A showt egy intimebb közegben is meg lehet csinálni”.

A Sziget-fellépés után egy nappal, szombaton azért lehetősége lesz kipróbálni az igazi nagyszínpadot is, hiszen Zséda előzenekaraként a Budapest Parkban játszik a Petruska.

Kapcsolódó Cikkek