2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szekszárd

Pokoli forróság volt

Kijutott a melegből ezen a nyáron, hőségrekordok dőltek meg. Már a brutális forróság érkezése előtt Hőség Operatív Munkacsoport alakult a megyeszékhelyen, ebben az önkormányzat mellett a rendőrség, az ÁNTSZ, a vízmű és a katasztrófavédelem is részt vett.

Mivel ilyenkor a legjobb ellenszer a víz, az Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű Zrt. több párakaput is kihelyezett és működtet Szekszárdon, amelyeket nagyon sokan igénybe is vettek. A párakapukat a rendőrség rendszeresen ellenőrzi, nehogy megrongálják őket. A katasztrófavédelem pedig olyan klimatizált helyiségek listájával segített, ahová be lehet húzódni a nagy hőség elől. Harminc fok feletti meleg az előrejelzések szerint legközelebb az augusztus 20-ai hétvégén várható.


Fotó: Fazekas Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.