EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szekszárd

Pokoli forróság volt

Kijutott a melegből ezen a nyáron, hőségrekordok dőltek meg. Már a brutális forróság érkezése előtt Hőség Operatív Munkacsoport alakult a megyeszékhelyen, ebben az önkormányzat mellett a rendőrség, az ÁNTSZ, a vízmű és a katasztrófavédelem is részt vett.

Mivel ilyenkor a legjobb ellenszer a víz, az Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű Zrt. több párakaput is kihelyezett és működtet Szekszárdon, amelyeket nagyon sokan igénybe is vettek. A párakapukat a rendőrség rendszeresen ellenőrzi, nehogy megrongálják őket. A katasztrófavédelem pedig olyan klimatizált helyiségek listájával segített, ahová be lehet húzódni a nagy hőség elől. Harminc fok feletti meleg az előrejelzések szerint legközelebb az augusztus 20-ai hétvégén várható.


Fotó: Fazekas Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.