2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Eger

Porszívózzák a várost

Szó szerint porszívózzák a várost, hiszen az utóbbi időben Eger több pontján és a belvárosban is hatalmas kézi porszívóval járkáló és szemetet szippantó dolgos embereket látunk.

Új vezetője van Városgondozás Eger Kft.-nek Forgó János személyében. Az előző vezetés túlzott lehúzása nélkül azért el kell mondani, hogy sosem volt olyan elképesztően szemetes, büdös, poros a hevesi megyeszékhely, mint az utóbbi egy-két évben. Benne élünk, tapasztaltuk. Korábban – legalább a belvárosban – mindig tisztaság, ápolt közterek, gondozott parkok és virágok tették szebbé napjainkat. Aztán jött a tavalyi/idei téli hó, amikor a cég előző vezetése végképp „elesett” a probléma megoldása terén.


– Most porszívóztatjuk a várost, rendkívül szemetes az egész – kezdi Forgó János. – Azt is tudniuk kell az egrieknek, hogy az előző három helyett ma már hat takarítási, feladatellátási körzetre van osztva a város, ezekben a körzetekben pedig magasabb létszámmal dolgoznak a kollégák Eger tisztán tartása érdekében – ismerteti az új vezető.

Takarítják a belvárost, újabb gépek beszerzése is folyamatban van

 

Forgó János elárulja, hogy nemcsak a Városgondozás életében kezdődött új fejezet júniusban, hiszen már külön kell kezelni a tisztítási, takarítási, parkgondozási teendőket és a hulladékkezelést.


– Újdonság, hogy a szelektív és a sima hulladék kezelését már nem a Városgondozás Eger Kft., hanem az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi, szintén nagyobb létszámmal, mint eddig, így a túlcsorduló szelektív szigetek felszámolása már az ő feladatuk – mondja Forgó János.

Forgó János, a Városgondozás Eger Kft. új vezetője
Fotó: Ebner Béla

 

Kiderült, hogy folyamatban van a több európai nagyvárosban működő parkőri rendszer felállítása is, mert az említett egy-két évben akár az Érsekkert, akár a játszóterek és kisebb parkok állapota is sokszor vállalhatatlanná vált.

A nyári teendők befejeztével pedig jogosan merül fel a kérdés, hogy mi lesz télen. Az elmúlt hideg időszak és a hatalmas hó óriási gondot okozott Egerben. Hetekig lábszárig érő hótömegben közlekedtek az egriek, az utak nem voltak takarítva, buszok akadtak el a hó által leszűkített utcákon. Ez szintén az abszurd kategóriába tartozott.

– Idén ez megváltozik. Folyamatban van további gépek beszerzése is, és igyekszünk valóban megelőzni a tavalyi télhez hasonló kaotikus állapotokat. A megoldást az utak előkezelésében látom, illetve fontosnak tartom, hogy a havas, jeges időjárásra minden eszközünkkel felkészüljünk – nyugtatja meg az egrieket Forgó János.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.