EUR: 329,43 Ft
CHF: 300,60 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Raportra hívta Botkáékat az MSZP elnöke

Nagyon úgy tűnik, elege lett Molnár Gyulának, az MSZP elnökének a párton belüli vitákból, ezért magához rendelte Botka László miniszterelnök-jelöltet, valamint Molnár Zsolt elnökségi tagot. A találkozóra ma kerül sor.

A Népszava információi szerint Molnár Gyula rombolónak és hasztalannak tartja, hogy Botka és Molnár Zsolt a sajtón keresztül folyamatosan üzenget egymásnak, ezért arra készül, hogy megregulázza az eddig roppant szabadságot élvező MSZP-s vezetőket. Az MSZP elnöke világossá tette: minden további balhé árt a párt egyébként sem fényes népszerűségének.MTI Fotó: Soós Lajos

 

Molnár Gyula pártelnök már a Facebookon is üzent. Szerinte a vitákat belül kell rendezni. – Ígérem, hogy többet nem fog veszekedés kihallatszani az „öltözőből”! – ígérte Molnár Gyula. A Népszava emlékeztet: Botkáék vitája komolyabb nézeteltéréseket is felszínre hozhat, ami felbolydította az MSZP belső világát. – A választási időszakban nincs helye a belső viták nyilvánosság előtti megvívásának, ezért ha szükséges, magam fogom megteremteni a fórumot arra, hogy ezt belül tegyük meg – mondta korábban a pártelnök a Népszavának. A lap most megjegyzi: „Úgy tűnik, a vitarendezés fóruma a pártelnöki iroda lett”.

Kik az árulók?


MTI Fotó: Kovács Attila

Molnár Gyula elnök „béketeremtő” akciója ellenére elég sok feszültség lappang az MSZP-ben. Ujhelyi István EP-képviselő például a Klubrádiónak arról beszélt, hogy Botka újabb „árulók” megnevezésére készül. Mint mondta: van néhány ember a pártban, aki az elmúlt két hónapban a háttérből, névtelenül nyilatkozva, újságírókat győzködve folyamatosan azon dolgozott, hogy valamilyen érdektől vezérelve rontsa az MSZP választási esélyeit. Ujhelyi szerint Botka szabadsága után, még a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé, hogy kik és mivel ártottak a pártnak.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • 200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  Négy egyetem – Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs – kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

 • Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Megjelent a jövő januári nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet, amely szerint a 2020. január 1. előtt megállapított és 2019. novemberében egyösszegű emelési korrekcióban részesült nyugellátások és az ilyen emelésre jogosult egyéb ellátások 2019.

 • Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.