EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,52 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Raportra hívta Botkáékat az MSZP elnöke

Nagyon úgy tűnik, elege lett Molnár Gyulának, az MSZP elnökének a párton belüli vitákból, ezért magához rendelte Botka László miniszterelnök-jelöltet, valamint Molnár Zsolt elnökségi tagot. A találkozóra ma kerül sor.

A Népszava információi szerint Molnár Gyula rombolónak és hasztalannak tartja, hogy Botka és Molnár Zsolt a sajtón keresztül folyamatosan üzenget egymásnak, ezért arra készül, hogy megregulázza az eddig roppant szabadságot élvező MSZP-s vezetőket. Az MSZP elnöke világossá tette: minden további balhé árt a párt egyébként sem fényes népszerűségének.MTI Fotó: Soós Lajos

 

Molnár Gyula pártelnök már a Facebookon is üzent. Szerinte a vitákat belül kell rendezni. – Ígérem, hogy többet nem fog veszekedés kihallatszani az „öltözőből”! – ígérte Molnár Gyula. A Népszava emlékeztet: Botkáék vitája komolyabb nézeteltéréseket is felszínre hozhat, ami felbolydította az MSZP belső világát. – A választási időszakban nincs helye a belső viták nyilvánosság előtti megvívásának, ezért ha szükséges, magam fogom megteremteni a fórumot arra, hogy ezt belül tegyük meg – mondta korábban a pártelnök a Népszavának. A lap most megjegyzi: „Úgy tűnik, a vitarendezés fóruma a pártelnöki iroda lett”.

Kik az árulók?


MTI Fotó: Kovács Attila

Molnár Gyula elnök „béketeremtő” akciója ellenére elég sok feszültség lappang az MSZP-ben. Ujhelyi István EP-képviselő például a Klubrádiónak arról beszélt, hogy Botka újabb „árulók” megnevezésére készül. Mint mondta: van néhány ember a pártban, aki az elmúlt két hónapban a háttérből, névtelenül nyilatkozva, újságírókat győzködve folyamatosan azon dolgozott, hogy valamilyen érdektől vezérelve rontsa az MSZP választási esélyeit. Ujhelyi szerint Botka szabadsága után, még a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé, hogy kik és mivel ártottak a pártnak.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

  • Az igazi csata most kezdődik

    Az igazi csata most kezdődik

    Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.