2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Miskolc

Regionális szolgáltatóközpontot hozott létre a Bosch

A Bosch legújabb beruházásának eredményeként regionális szolgáltatóközponttal egészült ki Miskolcon a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., amely így Európa legnagyobb kéziszerszámgyárává, a Bosch vállalatcsoport legnagyobb egységévé vált.

A projekt összköltsége 1,6 milliárd forint, amelyhez a kormány 358 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A megállapodás értelmében a Bosch Miskolcon 205 munkahelyet hoz létre. Ez a beruházás is mutatja, hogy Magyarország legfontosabb gazdasági partnere Németország.


A regionális szolgáltató központ tavaly ősszel kezdte meg a működését Miskolcon

A magyar gazdaság és a modern német gyáripar összefonódása egyértelmű. A két ország közötti kereskedelmi forgalom tavaly 47,6 milliárd euró volt, ezzel a két ország vonatkozásában minden eddigi rekord megdőlt, és idén az első négy hónapban további hatszázalékos volt a növekedés.

Mára a Bosch Magyarországon a legtöbb embert foglalkoztató külföldi termelővállalattá vált, foglalkoztatottainak száma elérte a 14 200-at.

Újabb munkahelyek jönnek létre a német szerszámgyárban

A Bosch 1898 óta van jelen Magyarországon. A 2016-os üzleti évben az országban tíz leányvállalattal működő Bosch-csoport teljes forgalma 1149 milliárd forint, magyarországi forgalma 238 milliárd forint volt. A Bosch-csoport világszerte megközelítőleg 390 ezer munkatársat foglalkoztat, 73,1 milliárd euró árbevételt ért el 2016-ban.

Kapcsolódó Cikkek