2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Reszkess Mekk mester, lejárt a kontármunkák kora!

Szeptember 1-től egy új kormányrendeletnek köszönhetően nem kell rettegnünk attól, hogy hozzá nem értő szakembernek csúfolt víz- vagy villanyszerelők félbehagyott vagy elrontott munkát hagynak maguk után.

Az új rendelet ugyanis kimondja, hogy a hónap első napjától a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek legalább egymillió forint értékű biztosítással kell rendelkezniük. Ez annyit jelent, hogy ha a szaki elszúr valamit, eddig az összeghatárig kárpótol minket a biztosító – írta közleményükben az Agenta-Consulting.


Kőrösi Zoltán, a cég értékesítési igazgatója elmondta, hogy rendszeresen találkoznak szakemberek által okozott hibákból eredő kárigény érvényesítésére vonatkozó kérelemmel, azonban ezek a legtöbb esetben nem számítanak lakásbiztosítási káreseménynek. Az új szabályozás ezen a területen nagyobb biztonságot jelent nemcsak a cégek, de az egyéni szakemberek szolgáltatásit igénybe vevő lakosságnak is.

A szakembereknek a biztosításon túl kivétel nélkül rendelkezniük kell megfelelő képesítéssel, engedélyekkel, munkájukat pedig az előírt feltételek mellett kell elvégeznie.

Kapcsolódó Cikkek