EUR: 328,17 Ft
CHF: 300,96 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Reszkess Mekk mester, lejárt a kontármunkák kora!

Szeptember 1-től egy új kormányrendeletnek köszönhetően nem kell rettegnünk attól, hogy hozzá nem értő szakembernek csúfolt víz- vagy villanyszerelők félbehagyott vagy elrontott munkát hagynak maguk után.

Az új rendelet ugyanis kimondja, hogy a hónap első napjától a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek legalább egymillió forint értékű biztosítással kell rendelkezniük. Ez annyit jelent, hogy ha a szaki elszúr valamit, eddig az összeghatárig kárpótol minket a biztosító – írta közleményükben az Agenta-Consulting.


Kőrösi Zoltán, a cég értékesítési igazgatója elmondta, hogy rendszeresen találkoznak szakemberek által okozott hibákból eredő kárigény érvényesítésére vonatkozó kérelemmel, azonban ezek a legtöbb esetben nem számítanak lakásbiztosítási káreseménynek. Az új szabályozás ezen a területen nagyobb biztonságot jelent nemcsak a cégek, de az egyéni szakemberek szolgáltatásit igénybe vevő lakosságnak is.

A szakembereknek a biztosításon túl kivétel nélkül rendelkezniük kell megfelelő képesítéssel, engedélyekkel, munkájukat pedig az előírt feltételek mellett kell elvégeznie.

Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldön is isszák a világhírű pálinkát

  Külföldön is isszák a világhírű pálinkát

  Az egyik leghíresebb magyar hungarikum a hazai gyümölcsökből készült pálinka. A folyékony gyümölcspárlat nagy népszerűségnek örvend, az elmúlt két évben 20 százalékkal többet exportáltunk külföldre, mint korábban.

 • Újabb két magyar startup az élvonalban

  Újabb két magyar startup az élvonalban

  Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen.

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.