2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Rogán: M. Richárdnak fogdában a helye

Nem ért egyet a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti gázolásos ügy főszereplőjének, M. Richárdnak a házi őrizetével Rogán Antal – válaszolta az Origónak a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Rogán Antal nyilatkozott az Origónak M. Richárd házi őrizetbe vételéről. A politikus túl enyhének tartja a bíróság döntését.


MTI Fotó: Bruzák Noémi

– Szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt, amiért viselni kell a felelősséget. Egyáltalán nem értek egyet a döntéssel, főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek – mint például a kokainfogyasztás –, megfelelnek a valóságnak – mondta az Origo kérdésére Rogán.


MTI Fotó: Mohai Balázs


A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője emlékeztetett arra, hogy korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesova esetében sem értett egyet a házi őrizettel. (A sors különös fintora, hogy M. Richárd ügyvédje, Novák Péter annak idején Rezesovát képviselte – a szerk.). Rogán viszont egy különbséget lát a két ügy között. A nő ugyanis szerinte haza szeretett volna jutni Szlovákiába, ahol a családja jelentős befolyással rendelkezett, így kikerült volna a magyar igazságszolgáltatás hatásköréből, és a szökés esélye is valós veszély volt. Szerinte most más a helyzet.
– Ez nem indokolja a bíróság megengedő magatartását, szerintem a hatóságoknak fellebbezniük kell – zárta mondandóját Rogán. Az ügyészség egyébként fellebbezett az ügyben.
M. Richárdot hétfőn helyezte házi őrizetbe a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az ügyészség szerint a férfi gyorshajtás miatt okozott balesetet a Dózsa György úton május 15-én, amelyben ketten meghaltak és többen megsérültek. A baleset utáni vizsgálat megállapította, hogy a férfi kokaint fogyasztott a baleset előtt. A sajtóban megjelent hírek szerint ráadásul nem is vezethetett volna, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát.
M. Richárd a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottja, akire 2006-ban jogerősen nyolc évet szabott ki a bíróság. Júniusban a férfit már előállította a rendőrség, és „eltiltás hatálya alatt történt járművezetés” miatt 90 ezer forint pénzbírságot szabtak ki rá, de akkor is szabadon távozhatott.

Kapcsolódó Cikkek

  • 2020 közepére készülhet el az M76-os első két szakasza

    2020 közepére készülhet el az M76-os első két szakasza

    A tervek szerint 2020 közepére elkészül az M76-os gyorsforgalmi út Zalaegerszeg határában és Balatonszentgyörgy térségében már épülő első két szakasza – közölte az útépítésért felelős miniszteri biztos pénteken, Zalaegerszegen.

  • Felgyújtottak egy házat Dejtáron

    Felgyújtottak egy házat Dejtáron

    Elfogtak egy fiatalkorút, aki társával a gyanú szerint rágyújtotta a házat egy nőre és három gyerekre tavaly Dejtáron. A17 éves fiú ellen emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást, társát már a bűncselekmény elkövetése után letartóztatták – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.