EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Rogán: M. Richárdnak fogdában a helye

Nem ért egyet a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti gázolásos ügy főszereplőjének, M. Richárdnak a házi őrizetével Rogán Antal – válaszolta az Origónak a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Rogán Antal nyilatkozott az Origónak M. Richárd házi őrizetbe vételéről. A politikus túl enyhének tartja a bíróság döntését.


MTI Fotó: Bruzák Noémi

– Szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt, amiért viselni kell a felelősséget. Egyáltalán nem értek egyet a döntéssel, főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek – mint például a kokainfogyasztás –, megfelelnek a valóságnak – mondta az Origo kérdésére Rogán.


MTI Fotó: Mohai Balázs


A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője emlékeztetett arra, hogy korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesova esetében sem értett egyet a házi őrizettel. (A sors különös fintora, hogy M. Richárd ügyvédje, Novák Péter annak idején Rezesovát képviselte – a szerk.). Rogán viszont egy különbséget lát a két ügy között. A nő ugyanis szerinte haza szeretett volna jutni Szlovákiába, ahol a családja jelentős befolyással rendelkezett, így kikerült volna a magyar igazságszolgáltatás hatásköréből, és a szökés esélye is valós veszély volt. Szerinte most más a helyzet.
– Ez nem indokolja a bíróság megengedő magatartását, szerintem a hatóságoknak fellebbezniük kell – zárta mondandóját Rogán. Az ügyészség egyébként fellebbezett az ügyben.
M. Richárdot hétfőn helyezte házi őrizetbe a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az ügyészség szerint a férfi gyorshajtás miatt okozott balesetet a Dózsa György úton május 15-én, amelyben ketten meghaltak és többen megsérültek. A baleset utáni vizsgálat megállapította, hogy a férfi kokaint fogyasztott a baleset előtt. A sajtóban megjelent hírek szerint ráadásul nem is vezethetett volna, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát.
M. Richárd a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottja, akire 2006-ban jogerősen nyolc évet szabott ki a bíróság. Júniusban a férfit már előállította a rendőrség, és „eltiltás hatálya alatt történt járművezetés” miatt 90 ezer forint pénzbírságot szabtak ki rá, de akkor is szabadon távozhatott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.