2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Sopron

Rondella tárlat

Gyönyörű környezetben nyílt meg a Soproni Fotóművészeti Kör 12. Rondella kiállítása a Várkerületben. A különleges helyszínen tizenkilenc alkotó nagyméretű képe látható egészen szeptember közepéig. Idén az enigma-titok-rejtély fogalom volt a meghatározó témakör.

A kör tagjai elárulták, hogy a tárlatnak külön aktualitása nincsen, hiszen mindig próbálnak olyan fogalmat, szót találni, ami a mai kort is foglalkoztatja, ugyanakkor tágan lehet értelmezni és szabadon asszociálni rá. A témaválasztást ezzel együtt mindig vita előzi meg a fotóművészek között, ami jól tükrözi: mindenkinek szívügye, hogy valóban érdekes anyag kerüljön a várfalra.

Fotó: Kóczán Izabella

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.