EUR: 326,54 Ft
CHF: 300,12 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Schobert Norbi: Börtönben a helyük az állatkínzóknak!

Schobert Norbi és családja imádja az állatokat, kutyájuk, a most kétéves Hacsi családtagnak számít otthonukban. Norbi azt mondja, börtönbe küldené azokat, akik bármilyen élőlényt bántanak, és a Lokálon keresztül is szeretné felhívni a figyelmet az állatkínzás elleni küzdelemre.

Fotó: Schobert Norbi Facebook

A Schobert család mindig is híres volt állatszeretetéről. Norbi mindennap futni jár a most kétéves, akita fajtájú Hacsival, aki nélkül, mint mondja, nem lennének teljesek a mindennapok. – Nálunk a kutya nem egy állat, inkább családtag. Sosem engedjük, hogy kint aludjon, jobban szeretjük, ha mellettünk van, ráadásul így a házat is hatékonyabban őrzi – kezdte Norbi, aki annak idején kisfia, Norbika miatt döntött úgy, hogy golden retrieverjük mellé egy kölyköt is hazavisz. – Szultán, aki sajnos már nincs velünk, nagyon idős volt, amikor Norbika abba a korba lépett, hogy megtanulja az állattartással járó felelősséget. Ezért hoztuk haza Hacsit. Ő annyira hozzánőtt a gyerekekhez, hogy el sem tudják képzelni anélkül a reggeleket, hogy ne simogatnák meg, ne játszanának vele – mesélte Norbi, aki szerint Hacsi egy energiabomba. – Kétéves, ereje teljében van, és ha elviszem esténként megmozgatni, én biciklizek, mert Hacsi akár harminccal is képes futni, én pedig csak így érem utol. Csak sík terepen, a bringát erősen meghajtva tudok mellette menni, hegymenetben esélyem sincs – nevetett.


Fotó: Schobert Norbi Facebook

Norbi szerint Hacsi egy pillanat alatt beilleszkedett a családba, mindenki szíve csücske lett, Zalán pedig még a hátán is lovagolhatna, soha nem bántaná. – Vele minden nap egy külön élmény, nem is tudok egyet kiemelni. Olykor még kocsikázni is elviszem, Zalán pedig a fűben szokott hemperegni vele. Hacsi kölyök még, ereje teljében van, mégis annyira vigyáz Zalánra és a családra, mintha tudná, hogy kivel szemben milyen erőt engedhet meg magának játék közben. Ismer minket, figyel minden rezdülésünkre. Ha én levert vagyok, érzem rajta, hogy ő is inkább csak feküdne, nincs jókedve, viszont ha jókedvem van, ő is bohókásan ugrál, és hozza a labdáját, hogy játsszunk.

Norbi azt vallja, hogy nem csupán a négylábú kedvencekért, hanem az összes élőlényért felelősséggel tartozunk. – Sajnos az emberi kegyetlenségnek nincs határa, ezt már sokszor megtapasztalhatta a világ. De mindenkiben tudatosítani kell, hogy mi, emberek a világon minden egyes élőlényért felelősséggel tartozunk. Ha valaki képes kínozni egy élőlényt, az a szememben nem ember. Az állatok a szeretetet olyan szinten tudják meghálálni, ahogy egy ember talán sohasem tudná. Felelősséggel tartozunk értük, börtönben a helye annak, aki bántja őket!


Fotó: Facebook

 

További cikkeink:

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek