EUR: 323,30 Ft
CHF: 276,08 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb Szombathely

Shiraz-válogatás lett a Karnevál Bora

A Savaria Történelmi Karnevál immár második évtizede otthona a hazai boroknak és borászatoknak. A rendezvény egyik legnépszerűbb helyszíne a borok utcája, ahol évről évre bemutatkoznak a hazai borvidékek és a legújabb nedűk.

– A Karnevál Bora címért is sokan versenybe szállnak: soha ennyi nevezője nem volt még a karneváli borversenynek – mondta Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. Összesen 92 bort – 54 fehérbor, 26 vörös és 12 rozé – kóstolt végig a nyolctagú szakmai zsűri, akikhez később a fesztiválon fellépő művészek és a helyi sajtó munkatársai is csatlakoztak.


92 bort kóstolt végig a zsűri Fotó: szombathely.hu

A kínálatban a szokásokhoz híven szinte valamennyi magyar borvidék terméke jelen volt: a Tolnai, a Balatonfüred-Csopaki, Zalai, Badacsonyi, Villány-Siklósi, Csongrádi, Móri, Balaton-felvidéki, Szekszárdi, Pannonhalma-Sokoróaljai, és idén először a határon túlról, Muravidék-Lendváról is érkezett néhány bor a megmérettetésre.

A Borok Utcájában a nagyközönség is megkóstolhatja majd a nedűket Fotó: szombathely.hu

A Karnevál legjobb édes fehérbora a Borbély Családi Pincészet 2015-ös, késői szüretelésű Badacsonyi Zeusza lett, a legjobb száraz fehérbornak a Feind Borház 2015-ös Narancsát választották. Az abszolút győztes pedig a Fekete Borpince 2014-es Shiraz-válogatása, ez viselheti 2018 augusztusáig a Karnevál Bora címet. Szintén ez a tétel lett a „Vinum Pressum”, azaz a média bora is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.