2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Nagykanizsa

Sikeres felvételi időszak a PEN-en

A felsőoktatási ponthúzás után kiderült: a Pannon Egyetem kanizsai campusa számára kifejezetten eredményes volt a felvételi időszak, ősztől száz új hallgató kezdheti meg tanulmányait a PEN-en.

Mint dr. Tóth-Kaszás Nikoletta igazgatóhelyettes a Lokál Extrának elmondta: minden meghirdetett szakot elindítanak, ugyanis volt annyi jelentkező, s ez feltétlenül jelzi a PEN népszerűségét és erejét. Ez azt jelenti, hogy három nappali felsőoktatási szakképzés, illetve három alap- és két mesterszak fogadja majd a leendő hallgatókat szeptembertől.


Lehet még jelentkezni: a PEN minden szakra hirdet pótfelvételit (Fotó: PEN)

– A legnépszerűbb az informatika és a turizmus volt, ezeknél az előző évekhez képest kismértékben nőtt is a jelentkezők száma – összegzett dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, hozzátéve, ennek oka az is, hogy ezt a két képzést duális formában is indítják, és a fiatalok rájöttek, hogy ennek milyen előnyei vannak.

Az igazgatóhelyettes elmondta, mind a nyolc szakra hirdetnek pótfelvételit, mert van még néhány szabad hely. Az eljárásban fontos szabály, hogy a jelentkező már csak egyet jelölhet meg, választani és a dokumentumot kitölteni a felvi.hu oldalon lehet. Aki a PEN képzései közül válogatna, bőséges információt talál a campus honlapján, illetve az egyetem munkatársai is szívesen segítenek az érdeklődőknek. Jelentkezni augusztus 7-ig lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek