2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Sikeres felvételi időszak a PEN-en

A felsőoktatási ponthúzás után kiderült: a Pannon Egyetem kanizsai campusa számára kifejezetten eredményes volt a felvételi időszak, ősztől száz új hallgató kezdheti meg tanulmányait a PEN-en.

Mint dr. Tóth-Kaszás Nikoletta igazgatóhelyettes a Lokál Extrának elmondta: minden meghirdetett szakot elindítanak, ugyanis volt annyi jelentkező, s ez feltétlenül jelzi a PEN népszerűségét és erejét. Ez azt jelenti, hogy három nappali felsőoktatási szakképzés, illetve három alap- és két mesterszak fogadja majd a leendő hallgatókat szeptembertől.


Lehet még jelentkezni: a PEN minden szakra hirdet pótfelvételit (Fotó: PEN)

– A legnépszerűbb az informatika és a turizmus volt, ezeknél az előző évekhez képest kismértékben nőtt is a jelentkezők száma – összegzett dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, hozzátéve, ennek oka az is, hogy ezt a két képzést duális formában is indítják, és a fiatalok rájöttek, hogy ennek milyen előnyei vannak.

Az igazgatóhelyettes elmondta, mind a nyolc szakra hirdetnek pótfelvételit, mert van még néhány szabad hely. Az eljárásban fontos szabály, hogy a jelentkező már csak egyet jelölhet meg, választani és a dokumentumot kitölteni a felvi.hu oldalon lehet. Aki a PEN képzései közül válogatna, bőséges információt talál a campus honlapján, illetve az egyetem munkatársai is szívesen segítenek az érdeklődőknek. Jelentkezni augusztus 7-ig lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.