EUR: 325,50 Ft
CHF: 294,05 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Nagykanizsa

Sikeres felvételi időszak a PEN-en

A felsőoktatási ponthúzás után kiderült: a Pannon Egyetem kanizsai campusa számára kifejezetten eredményes volt a felvételi időszak, ősztől száz új hallgató kezdheti meg tanulmányait a PEN-en.

Mint dr. Tóth-Kaszás Nikoletta igazgatóhelyettes a Lokál Extrának elmondta: minden meghirdetett szakot elindítanak, ugyanis volt annyi jelentkező, s ez feltétlenül jelzi a PEN népszerűségét és erejét. Ez azt jelenti, hogy három nappali felsőoktatási szakképzés, illetve három alap- és két mesterszak fogadja majd a leendő hallgatókat szeptembertől.


Lehet még jelentkezni: a PEN minden szakra hirdet pótfelvételit (Fotó: PEN)

– A legnépszerűbb az informatika és a turizmus volt, ezeknél az előző évekhez képest kismértékben nőtt is a jelentkezők száma – összegzett dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, hozzátéve, ennek oka az is, hogy ezt a két képzést duális formában is indítják, és a fiatalok rájöttek, hogy ennek milyen előnyei vannak.

Az igazgatóhelyettes elmondta, mind a nyolc szakra hirdetnek pótfelvételit, mert van még néhány szabad hely. Az eljárásban fontos szabály, hogy a jelentkező már csak egyet jelölhet meg, választani és a dokumentumot kitölteni a felvi.hu oldalon lehet. Aki a PEN képzései közül válogatna, bőséges információt talál a campus honlapján, illetve az egyetem munkatársai is szívesen segítenek az érdeklődőknek. Jelentkezni augusztus 7-ig lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.