2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Ózd

Sikeres felvételik az ózdi egyetemi képzésre

A felvételieredmények nyilvánosságra hozása után dőlt el véglegesen, hogy mindkét tervezett szakon indíthat képzést Ózdon a Miskolci Egyetem – összejött ugyanis a szükséges hallgatói létszám.

Sok-sok évi munka gyümölcse érett be a napokban a kohászvárosban. Információnk szerint az elért felvételieredmények alapján elindulhat Ózdon az első két egyetemi szak nappali tagozatos képzése. Az ide jelentkezett fiatalok az ősszel induló tanulmányi évtől anyagtudományi és szociális szakon egyetemi diplomát szerezhetnek Ózdon. A Miskolci Egyetem jelzése szerint mindkét szakon az induláshoz elegendő jelentkező érte el a szükséges pontszámot, így ők a szeptember 6-ai tanévnyitó után már a Miskolci Egyetem hallgatói lesznek.


Fotó: Lokál
Képalá: Hosszú egyeztetéssorozat után indulhat Ózdon az egyetemi képzés

– Gratulálok a fiataloknak és az őket felkészítő tanároknak. Mellettük köszönet illeti mindazokat, akik hosszú évek óta hittek az ózdi felsőoktatás jövőjében, így köszönet dr. Fónagy Jánosnak, Benedek Mihálynak, Fazekas Zoltánnak, Fürjes Pálnak, és köszönet Szaka Attilának a sok szervezőmunkáért. Remélem, hogy az első fecskék után évről évre egyre többen választják majd egyetemi képzésük helyszínéül Ózdot, a jövőre induló további két szakkal együtt – mondta Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Fotó: Lokál
Képalá: A Digitális Erőműben a legmodernebb informatikai rendszerek és más eszközök várják a tanulni vágyókat

Kapcsolódó Cikkek