EUR: 323,00 Ft
CHF: 283,10 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Sipőcz Richárd, az aranyérmes nagykövet

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hőseit bemutató sorozatunk második főszereplője Sipőcz Richárd cselgáncsozó, aki amellett, hogy aranyérmet szerzett Győrben, a sportdiplomáciába is belekóstolhatott, hiszen ő volt az EYOF egyik nagykövete.

Sipőcz Richárd Győrben született, így neki külön motivációt jelentett, hogy valóban hazai közönség előtt léphetett a tatamira. Négyéves kora óta cselgáncsozik, és komoly sikereket ért el az évek során. A nemzetközi cselgáncséletbe tavaly robbant be, amikor a finnországi Vantaaban megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon – ez volt élete első világversenye –  egyéniben arany-, a csapattal pedig ezüstérmet nyert.


Ennek köszönhetően a Győri AC kiválóságát márciusban az EYOF egyik nagykövetének választották.

– Nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A programot sikerült úgy alakítani, hogy a feladataim sem a tanulásban, sem az edzésmunkában nem hátráltatnak – nyilatkozta akkor a mindössze 16 éves sportoló.


Az EYOF előtt Ricsi a Litvániában rendezett ifi Eb-n szerzett ezüstérmet, egyéniben és csapatban egyaránt. Majd az olimpiai fesztivál megnyitóján az a megtiszteltetés érte, hogy ő vihette a magyar zászlót.

Győrben pedig a +90 súlykategória fináléjában ipponnal verte lengyel ellenfelét.

– Figyeltem a lelátót, itt volt a családom, a barátok, sok ismerős, felemelő érzés ez az egész, hátborzongatóan jó. Sokat segített, hogy az egyik példaképem, Karakas Hedvig is szurkolt nekem. Régóta erre a győzelemre készültem, végre eljött az idő és beteljesült az álom – nyilatkozta az aranyérem átvétele után Ricsi, akit nemcsak az olimpiai ötödik, vb-bronzérmes Karakas nézett meg élőben, hanem Kovács Antal is, Magyarország első olimpiai és világbajnoka a sportágban.

Egyelőre úgy tűnik, Ricsi nem tud pihenni, hétfőn Chilébe utazott, hogy részt vegyen a Santiago de Chilében rendezett ifjúsági világbajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).