EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Eger

Strandon és hőségben is biztonságban

Az ország legbiztonságosabb fürdői közé tartozik az Egri Termálfürdő és Strand, tavaly mindössze két kisebb lopás történt, de ezekre is szinte rögtön fény derült. Egy strand esetében természetesen mindig meghatározó a látogatószám is.

– Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően folyamatosan növekszik az egri strand és a termálfürdőhöz kapcsolódó létesítmények befogadóképessége, ezzel arányosan pedig a látogatószám is. Nem elhanyagolható tény, hogy az egri strandon biztonságban érzik magukat a vendégek, amiben nagy szerepe van annak a szoros és eredményes együttműködésnek, amit évek óta ápolunk a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysággal – sorolja Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. vezetője.


Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. vezetője és Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtóreferens

Bizony szükség is van a strand biztonságára, mert korábban voltak olyan évek, amikor nem lehetett azt mondani, hogy nem kell odafigyelni az értékeinkre. Ma már az egri rendőrök folyamatosan járőröznek a medencék között, amiről mi is meggyőződhetünk.

Rendőrök a parton – védik a fürdőzők értékeit

Nem elhanyagolható az sem, hogy a lakosság figyelmét igyekeznek felhívni azokra az esetekre is, amikor bajba kerül egy-egy fürdőző, és szükség lehet az újraélesztésére. Így a biztonság mellett az életünk védelme is nagy szerepet kaphat a fürdőzések során. Deutsch Ákos, az egri mentőállomás vezető mentőtisztje tartott bemutatót az ambu babán a strandon, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a vízből kimentett páciensnek nincsenek túl erős életjelei.


Deutsch Ákos az ambu babán mutatta be az újraélesztés fogásait az egri strandon

 

Emellett más dolgokra is oda kell figyelni a nyári hőségben.

– A fürdőzéssel járó kockázatok  például hogy felhevült testtel nem ugrunk hideg vízbe  mellett a nyári hőségben természetesen a kellő folyadékbevitel a legfontosabb, amit a gyermekek, a középkorúak és az idősek egyaránt hajlamosak figyelmen kívül hagyni, nem komolyan venni, és bizony ebből adódóan emelkedik a rosszulléttel járó esetek száma. Ugyanígy kockázat a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők részére a nagy meleg, ők ha tehetik, délután 3-4 óráig ne is hagyják el a hűvös szobát – mondja Deutsch Ákos.

A vízből mentést is bemutatták az egri strandon a vízimentők

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.