2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Szabadon engedik a macskanyúzókat

Az ügyészség nem indítványozta annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint augusztus 1-jén élve nyúztak meg egy macskát Óbudán. A kínzás miatt elpusztult Mucika gazdája, Bük Jánosné felháborodott a döntés hallatán.

A rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére nem tett az ügyészség indítványt. Az ellentmondások tisztázása a további nyomozás feladata.  A gyanúsították tagadják a bűncselekmény elkövetését – közölte a Fővárosi Főügyészség a Lokállal.


Éppen egy hete, augusztus 1-jén a járókelők jelzése alapján találtak rá állatvédők egy autó alatt Mucikára a III. kerületi Szömölnök utcában, amely csak két sarokra van szegény állat eredeti lakóhelyétől.

– Négy éve fogadtam be Mucikát. Soha nem csatangolt el, nem tudom, hogy kerülhetett ki az udvarból. Amikor az állatvédők rátaláltak, a fiam kérdezte meg, hogy megvan-e a macskám, de amíg meg nem láttam, addig nem hittem, hogy ő lehetett a megkínzott állat – emlékszik vissza borzalmas véget ért kedvencére Bük Jánosné.


Most viszont teljesen felháborodott, hogy kiengedhetik azt a két férfit, akit a rendőrség vasárnap reggel őrizetbe vett az üggyel kapcsolatban.

– Miért van az, hogy az igazságszolgáltatás ilyen ügyekben egyáltalán nem hallja meg az áldozatok „segélykiáltásait”? – háborgott a Lokálnak Marika, aki azt kívánná a tetteseknek, járjanak ők is úgy, mint Mucika: nyúzzák meg őket és hagyják őket a nyílt utcán.

A rendőrségi szerint V. András 24 éves semjéni és V. Zsolt 38 éves mezőzombori lakosokat vették őrizetbe a kegyetlen élve nyúzás gyanúsítottjaiként. Úgy tudjuk, azt is vizsgálják, vajon mennyire értett a szakszerű nyúzáshoz az elkövető, mert az állat bőrét úgy kezdte el lefejteni az állatkínzó, hogy azokon a pontokon bontotta meg az irhát, ahol egy vadász vagy állatpreparátor is tenné. A tetemet igazságügyi boncolásnak vetik alá. Információink szerint ez azért is fontos, mert az állatot elkábíthatták, mielőtt kínozni kezdték, ugyanis egyáltalán nem állt ellen akkor sem, amikor az állatvédők megpróbálták befogni.

A Lokál a maga részéről mindent elkövet, hogy a sokakat jogosan felháborító ügyben a tettesek elnyerjék jogos büntetésüket és börtönbe kerüljenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mechanikus szerelő álláslehetőség

  Mechanikus szerelő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Talán már meg sem lepődünk Karácsony újabb ferdítésén, miszerint az újonnan megválasztott főpolgármester, igyekszik magát igazi zöldnek beállítani, ezért mindenhol hangsúlyozza, hogy tömegközlekedéssel és biciklivel jár.

 • Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP. Kocsis Máté, a nagyobbik frakcióvezetője megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben.