2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Szabadon engedik a macskanyúzókat

Az ügyészség nem indítványozta annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint augusztus 1-jén élve nyúztak meg egy macskát Óbudán. A kínzás miatt elpusztult Mucika gazdája, Bük Jánosné felháborodott a döntés hallatán.

A rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére nem tett az ügyészség indítványt. Az ellentmondások tisztázása a további nyomozás feladata.  A gyanúsították tagadják a bűncselekmény elkövetését – közölte a Fővárosi Főügyészség a Lokállal.


Éppen egy hete, augusztus 1-jén a járókelők jelzése alapján találtak rá állatvédők egy autó alatt Mucikára a III. kerületi Szömölnök utcában, amely csak két sarokra van szegény állat eredeti lakóhelyétől.

– Négy éve fogadtam be Mucikát. Soha nem csatangolt el, nem tudom, hogy kerülhetett ki az udvarból. Amikor az állatvédők rátaláltak, a fiam kérdezte meg, hogy megvan-e a macskám, de amíg meg nem láttam, addig nem hittem, hogy ő lehetett a megkínzott állat – emlékszik vissza borzalmas véget ért kedvencére Bük Jánosné.


Most viszont teljesen felháborodott, hogy kiengedhetik azt a két férfit, akit a rendőrség vasárnap reggel őrizetbe vett az üggyel kapcsolatban.

– Miért van az, hogy az igazságszolgáltatás ilyen ügyekben egyáltalán nem hallja meg az áldozatok „segélykiáltásait”? – háborgott a Lokálnak Marika, aki azt kívánná a tetteseknek, járjanak ők is úgy, mint Mucika: nyúzzák meg őket és hagyják őket a nyílt utcán.

A rendőrségi szerint V. András 24 éves semjéni és V. Zsolt 38 éves mezőzombori lakosokat vették őrizetbe a kegyetlen élve nyúzás gyanúsítottjaiként. Úgy tudjuk, azt is vizsgálják, vajon mennyire értett a szakszerű nyúzáshoz az elkövető, mert az állat bőrét úgy kezdte el lefejteni az állatkínzó, hogy azokon a pontokon bontotta meg az irhát, ahol egy vadász vagy állatpreparátor is tenné. A tetemet igazságügyi boncolásnak vetik alá. Információink szerint ez azért is fontos, mert az állatot elkábíthatták, mielőtt kínozni kezdték, ugyanis egyáltalán nem állt ellen akkor sem, amikor az állatvédők megpróbálták befogni.

A Lokál a maga részéről mindent elkövet, hogy a sokakat jogosan felháborító ügyben a tettesek elnyerjék jogos büntetésüket és börtönbe kerüljenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás, ami 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

 • Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő.

 • Világsztárt fogadott Tarlós István

  Világsztárt fogadott Tarlós István

  A Budapesten forgató világsztárt, Scarlett Johanssont fogadta hivatalában Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.