EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Tatabánya

Százan fújták, ezren hallották

Harmadik alkalommal fújták százan a Zenepavilonban. Az Agora Zenei Esték programsorozatának utolsó állomása ezúttal is az a Százan fújják névre keresztelt előadás volt, melynek keretében Tatabánya Város Fúvószenekara és a Komáromi Egressy Fúvószenekar állt össze, néhány oroszlányi és a mogyorósbányai fúvóssal kiegészülve.

Az est karnagya Szabó Ferenc volt, aki még a koncert előtt elárulta, mivel készültek:


– Úgy állítjuk össze a műsorunkat, hogy természetesen a nagy művek közül is mindig belekerüljön egy, hiszen a magyar és a nemzetközi fúvószenének is vannak olyan remekei, amelyek ekkora zenekarral mutatnak igazán jól. A 80 nap alatt a Föld körül című művet mutatjuk be, valamint más ismert, tradicionális indulókat, filmzenéket – fogalmazott.


A közös munka minden évben nagy élmény a zenészek számára, idén egészen pontosan 109-en álltak ki a Zenepavilonban, hogy szórakoztassák a közönséget.
Múri Tibor, Tatabánya Város Fúvószenekarának egyik oszlopos tagja az előző két koncerten és az idein is fellépett, rengeteg kellemes pillanatot köszönhet ennek a produkciónak.


– Mindig a fiatalkor jut eszembe, csodálatos érzés. Ennyien együtt zenélni és ilyen számokat, ez nagyon-nagyon jó. A felkészülés nagyon jó hangulatban telt, jó együtt lenni a fiatalokkal, velük fiatalodunk mi is – mondta.
Az este nem csak a zenészeknek, a közönségnek is remek hangulatban telt, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzájuk, csak egy kis szél fújdogált, így nem csoda, hogy a tér megtelt, nem csupán a kitett székeken ültek, hanem a fűben is, pokrócokon, párnákon. A zenészek nem tervezik, hogy felhagynának ezzel a már hagyományosnak mondható programmal, jövőre is lesz tehát Százan fújják, újabb izgalmas darabokkal. Lesz Agora Zenés Esték is.

Tóth Zsóka, a Vértes Agorája művészeti főmunkatársa azt mondta, az emberek szerették az idei fellépőket, Micheller Myrtillt, Szalóki Ágit, a Bohemian Betyars zenekart és persze a fúvósokat is. Hogy jövőre kiket hívnak, azon már ősszel elkezdik törni a fejüket, de az biztos, hogy akkor sem fognak csalódni a zenekedvelők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.