EUR: 325,53 Ft
CHF: 280,09 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szeged

Szegedi atlétaedzőé lett az első Ormai László-díj

Idén adták át először az Ormai László-díjat, így az országban egyedül Eperjesi László rendelkezik ezzel az elismeréssel. Az olimpiai bronzérmes szegedi súlylökő, Márton Anita mestere meghatározónak tartja az edzők szellemiségét.

A Magyar Edzők Társasága a Testnevelési Egyetem diplomaátadó ünnepségén adta át az Ormai László-díjat, amelyet a Békéscsabai AC-nél dolgozó szegedi szakember, Márton Anita edzője, Eperjesi László vehetett át. Mint azt a Lokál Extra Szegednek elmondta, számára is meglepetés volt, hogy elsőként gondoltak rá. – Én vagyok az országban az egyetlen, akinek ilyen elismerése van. Külön megtisztelőnek tartom, hogy egy szakmai grémium döntött a díj odaítéléséről, alkalmasnak tartottak erre, és én vehettem át ezt a kitüntetést – nyilatkozta a Rióban bronzérmet szerzett súlylökő mestere, aki hozzátette, természetesen Márton Anita teljesítménye sokat nyomott a latban, de a többi versenyzője által elért eredményekre éppen olyan büszkén tekint.


Eperjesi László edző, az Ormai-díj birtokosa, és Márton Anita súlylökő

Úgy folytatta, már látja a következő generációt, amelynek feltörekvő tagjai a jövő nagy bajnokai lehetnek, egyúttal ez az elismerés lendületet és erőt adhat a munka folytatásához. – Azon fogunk dolgozni a jövőben is, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a versenyzőink, és a lehető legszebb helyezést hozzák el az adott versenyről. Sajnos a mai ifjúság elektronika-központú lett, már a sportot is elektronikusan űzik, így nem egyszerű a dolgunk. Ugyanakkor bármilyen sportpályáról is beszélünk, a fiatalt továbbra is az edző szellemisége, szelleme vonzza le az edzésre – tért ki a mai kor problémáira Eperjesi László.

Példa

Eperjesi László hitvallása szerint az edző feladata, hogy neveljen, ehhez pedig mindenképpen példát kell mutatnia. E nélkül a kapcsolat nélkül nem lehet elvárni, hogy a fiatalok megjelenjenek a pályákon és versenyzőkké váljanak – állítja.

Úgy látja, bár az edzői karnak is nagy szerepe van a mai társadalomban, de az otthoni környezet legalább akkora súllyal esik latba, hogy sportszeretővé váljon a mai fiatalság. – Ha egy kisgyermek azt hallja otthon a szüleitől, hogy utálnak mozogni, futni, akkor lassan egyértelművé válik számára, hogy a mozgás valami rossz dolog. Ezáltal tudatunkon kívül arra ösztönözzük, hogy nem jó sportolni. Aki mögött viszont ott van a megfelelő szülői és edzői háttér is, az biztos, hogy sportolni fog, még ha természetesen nem is lesz mindenkiből olimpiai bajnok. A mozgás öröme mindenki számára fontos, csak meg kell találni, hogy mi a legfontosabb – ez valakinek az atlétika, de valakinek a futball vagy más sport. Egy biztos, a fiataloknak szükségük van a mozgásra. A gyerek otthon szívhatja magába a sport szeretetét vagy nem szeretetét. Ha felvállalja a szülő, hogy segíti a gyerekét, elviszi a tréningekre, majd hazaviszi, akkor semmi akadálya nem lehet annak, hogy valóban sportszerető felnőtté váljon egy fiatal, de ehhez a szülői háttér is elengedhetetlen, hiába dolgozik megfelelően az edző – zárta a Magyar Edzők Társasága által elismert szakember.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.