EUR: 332,90 Ft
CHF: 303,31 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Szégyellje magát Vona Gábor!

Nyugdíjas polgárháborúról vizionált Facebook-bejegyzésében Vona Gábor, a Jobbik-elnöke. A Fidesz mellett a Nyugdíjasok Szociális Fóruma és az Idősek Tanácsa is elhatárolódott a kijelentéstől és bocsánatkérésre szólította fel a politikust. A Lokál budapesti nyugdíjasokat kérdezett a felháborító sorok kapcsán.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére hivatkozva tűrhetetlennek, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte azt a stílust, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik az idős emberekről.


– A Jobbik elnöke pökhendi módon utasította vissza a kormánypárt bocsánatkérésre vonatkozó felszólítását – emlékeztetett Hidvéghi.

A Lokál a Lehel téri piacon járt, ahol a budapesti nyugdíjasok reakcióira volt kíváncsi Vona szavairól. Angéla néni és István bácsi évtizedek óta házasok és igencsak megvan a véleményük róla.


– Pedagógus voltam, és amikor nyugdíjba mentem, 23 ezer forintot kaptam. Most 136 ezret. Talán finomabban kellene fogalmaznia. Biztos, hogy rá nem fogunk szavazni – mondja Angéla néni.

Férje, István bácsi is hasonlóan gondolkodik: – Nem is érdemes egy ilyen emberre energiát pazarolni! Miért szálljak én vitába vele? Az ilyen alpári megnyilvánulás nem érdekel bennünket. Kinek képzeli magát? Szégyellheti magát! – fakad ki. Kicsit odébb a zöldségeket válogatja éppen Feri bácsi:

– Felháborító! Mit képzel magáról? Azért, mert öreg vagyok, még nem kéne a sírba küldenie! Azt hiszi ez a gazember, hogy ezek után a nyugdíjasok majd rá fognak szavazni? Azt hiszem, a társaim nevében is mondhatom, hogy ez nagy disznóság volt – állítja. Aranka néninek szinte szó szerint ez jutott eszébe.

– Disznó az az ember. Felháborító, hogy ezek a szavak elhagyták a száját és semmi nem történt vele. Hát hol él? Így aztán biztos nem lesz jövőre kormányváltás – jósolja. A legkeményebben talán Marika néni fogalmazott.

– Utálom Vonát! Milyen ember az, aki ilyeneket tud mondani azokról, akik egy egész életem át dolgoztak. Hol jó ez neki? Aljas ember, felháborító, hogy még bocsánatot sem képes kérni.

Ezt gondolja Vona az idősekről:

„Kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.”
„Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.”
„Egymást eszik keserű lélekkel.”
(Vona Gábor, 2017. július 22.)

 

Kapcsolódó Cikkek