2018. június 19., kedd
Gyárfás

Sport

Szépen csillog az ezüst is

Ezüstérmet szerzett a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar kosárlabda-válogatott, miután a döntőben sajnos nem sikerült legyőzniük a spanyolokat. A hazai pályán szereplő Szirony Dorina nagykövetként is szerepet vállalt az eseményen.

Szirony Dorina 2007-ben, hatévesen kezdett el kosárlabdázni édesapja javaslatára. Jó döntésnek bizonyult, hiszen ma már a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesületnek és a magyar korosztályos válogatottnak is tagja. A sikerekre sem kellett sokat várni: 2015-ben első helyen végeztek Csehországban egy U17-es tornán, a válogatottal pedig másodikok lettek a szlovéniai mini Európa-bajnokságon. Tavaly az ostravai húsvéti tornát nyerték meg, az U15-ös válogatottal a győri kupán második lett. A hazai szövetség figyelmét is felkeltette, hiszen kiválasztotta, hogy 2016 nyarán Szlovéniában másodmagával képviselje Magyarországot egy nemzetközi kosárlabdatáborban, majd Lengyelországban az U16-os válogatott tagjaként aranyérmes lett az Olimpiai Reménységek Versenyét. Ilyen sikerekkel a háta mögött nem is csodálkozunk, hogy az EYOF nagykövetének választották Laklóth Annával együtt.


– Nagyon sokat jelentett számomra a nagyköveti felkérés, hatalmas megtiszteltetés volt. Nagyon örülök, hogy Laklóth Anna nemcsak nagykövetként látott el tanácsokkal hanem sportolóként is, hiszen minden meccsünkön kint volt és biztatott minket. Azt mondta, merjek vállalkozni bátran, mert nemzetközi szinten már nagyon keménynek kell lenni – mondta lapunknak Dorina.

Az EYOF-on nem jött össze az aranyérem. A döntőben a spanyolok legyőzték a magyar válogatottat 73-57-re, de az ezüstérem is szépen csillog.


– A hazai közönség rengeteg pluszt adott, leírhatatlan élmény volt, hogy sokan eljöttek és szurkoltak nekünk. Tudtuk, hogy a döntőben a spanyolok az esélyesebbek, de megpróbáltam minél többet hozzátenni és a lehető legjobban játszani. Szeretnék majd idővel a felnőttek között is bemutatkozni válogatottban – mondta Dorina, aki a döntőben hét pontot dobott.

Az ezüstérmes keret tagjai

Angyal Barbara, Boros Júlia, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Madár Eszter, Mányoki Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Aliz, Vári Zitta, Vincze Nikolett és Wentzel Nóra

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek