EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Zalaegerszeg

Szórakozva gyűjtenek

Augusztus 12-én, vasárnap 16. alkalommal rendezik meg a zalaegerszegi AquaCityben a hagyományos jótékonysági napot. Az idén két fontos célra gyűjtenek: a Zala Megyei Szent Rafael Kórház fizioterápiás osztálya medencéjének felújítására, valamint a Zala Különleges Mentők részére.

A 38 fős szervezet 15 tagja nemrég megszerezte az ENSZ-minősítést, így katasztrófák esetén Zalaegerszegen és a világ bármely más pontján is bevethetők kutató-mentő csoportként. A támogatásból további képzések szervezését, felszerelések beszerzését tervezik.


A rendezvény részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója, Horváth Péter, a különleges mentők vezetője és Bánhegyi Péter, az AquaCity vezetője. Az elmúlt években kiderült, hogy egy jó cél érdekében tömegek tudnak felsorakozni, és a szervezők remélik, idén is így lesz. Tavaly 57 főzőcsapat tevékenykedett az AquaCity területén, közben élvezve a színpadon és a sportpályákon zajló programokat.

A csapatok által készítendő finomságok igen változatos képet mutatnak. A menük között megtalálhatók olyan zalai specialitások, mint a krumpliprósza, a göcseji gombaleves vagy a tejfölös répa. De a „strandolós ételek” kedvelői is megtaláljak a kedvükre valót, hiszen lesz hamburger, palacsinta, főtt kukorica és gofri is. Az ínyencek pedig igazi kuriózumokkal találkozhatnak: készül körömpörkölt, rántott csirkeláb, cukkinis rakott palacsinta és slambuc.
A támogató cégek és vállalkozások már közel egymillió forintot utaltak át a jótékonysági számlára.


A jótékonysági napon a zalaegerszegi polgárok (nem csak az Egerszeg Kártyával rendelkezők) személyi igazolvány felmutatása mellett egységesen 1000 forintért válhatnak belépőt, amellyel ugyancsak a jótékony célokhoz járulnak hozzá. A nem zalaegerszegi lakosok fürdőjegyet tudnak majd váltani, amellyel ezen a napon korlátlanul használhatják a csúszdákat is.

Az idei év újdonsága az Etalon Zala Kft. prémium nyílászárókat gyártó osztrák partnere, az Internorm jóvoltából a hőlégballonozási lehetőség. A vendégek jelképes összeg fejében egyedülálló élmény részesei lehetnek, madártávlatból szemlélhetik a várost és a csodás göcseji dombvidéket. A hőlégballonozásból származó bevétel, ugyanúgy, ahogy az ételekből befolyó összeg, a jótékony cél kasszáját gazdagítja.
A program az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon színes, így mind a színpadon, mind pedig a sportpályákon üdítő produkciók várják a látogatókat.

Programok a színpadon:
– Borka bohóc játszóháza és műsora
– Dzsúdóbemutató (Zalaegerszegi Judo Sportegyesület)
– Albatrosz Táncegyüttes műsora
– Kungfubemutató
– Kangoo sportbemutató
– Gála Társastánc Klub műsora
– A Kvártélyház művészeinek előadásában: musical, operett, retró slágerek
– Many Ways együttes koncertje

Programok a pályákon:
– ZTE Röplabda Klub szervezésében strandröplabda-bajnokság a rendezvény alatt
– ZTE KK és ZTE NKK kosárlabdacsapatok bemutatója, dobóverseny
– ZTE FC bemutatója
– Íjászbemutató (Sólyom Íjász Egyesület)
– Göcsej Kutyaklub bemutatója
– Hőlégballonozás

Gyermekprogramok 14–18 óra között:
– Horváth Csaba keramikus korongozófoglalkozása
– Borka bohóc játszóháza (népi ügyességi játékok kicsiknek és nagyoknak, lufihajtogatás, csillámfestés, óriásbuborék-fújó verseny)

Zobori KalandoZoo Kalandpark és Szabadidőközpont által szervezett programok:
– A legjobb élményem az AquaCityben – családi rajzverseny
– Kreatív sarok: ökoajándék készítése újrahasznosítható anyagokból
– Petanque-verseny: Ki tud több pontot összegyűjteni?
– Lézerharc (5 perc játékidő/fő)
– Arcfestés
– Ki talál bele az oroszlán szájába? – labdajáték
– Csillámtetoválás
– Kreatív sarok: Készítsünk állatfigurákat
– Karikadobáló verseny
– Kié lesz az ajándék? – mókás játék
– Ki fogja ki a legtöbb halat?
– Mesekvíz
– Találós kérdések – ki tudja a választ?
– Hogy telt a napod ? – élménybeszámoló
– Segway

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.