EUR: 317,75 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Szörnyű! Céltáblának használták Kabala kutya fejét

Hiába a felhátborodás, a tiltakozások, a beteg lelkű állatkínzókat semmi sem tartja vissza. Erről most Kabala, a Kabán talált cane corso mesélhetne leginkább, ha tudna, hiszen 11 alkalommal lőtték fejbe – vélhetően valami beteg szórakozás kedvéért.

A vérző fejű, rettegő állatra egy Kaba környéki tanyán bukkantak rá csütörtök este. Az értesített állatvédők azonnal megindultak a kutyáért.


– A kutya borzalmas állapotban volt, valódi csoda, hogy túlélte, amit tettek vele – részletezte a Lokálnak Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője. – Több mint két és félórán keresztül operálták, csak a fejében 9 darab lövedéket talált az orvos, aki az egyiket nem is merte kiemelni, mert egy veszélyes ideggóc közelében helyezkedik el. De legalább 15 alkalommal lőttek rá, a testéből is több lövedéket kellett eltávolítani.

Az egyik lövedék annyira mélyen feküdt az izomszövetben, hogy az állatvédők feltételezik: a Kabala névre keresztelt cane corson kanra közvetlen közelből adhatták le a lövéseket. Ráadásul a légfegyverek többsége “egyes lövések” leadására alkalmas, vagyis a kutyát vagy sarokba szoríthatták, vagy megköthették, hogy ne szabadulhasson, amíg módszeresen leaglább 15 alkalommal ráfogták a fegyvert.


Az állatorvos véleménye szerint mindeközben az állat iszonyatos fájdalmakat élhetett át, mert a lövedékek többsége megsértette az arcidegeket, az ilyen sebesülések borzalmas kínokkal járnak együtt.

A Noé Állatotthon Alapítvány megtette az ügyben állatkínzás miatt a büntető feljelentést, innentől a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozóin múlik, képesek-e felderíteni a bestiális bűncselekmény elkövetőjét, vagy elkövetőit.

Az azonban feltételezhető, hogy egy tanyavilágban bárhol feltűnik egy olyan fajtájú kutya, mint egy Kanári-szigeteki kutya, hiszen nem minden háznál tartanak ilyet házőrzőnek.

Lapunk éppen az ilyen esetek miatt addig folytatja megkezdett állatvédő kampányát, amíg a törvényhozók illetve a törvényalkotók nem tesznek valamilyen valódi intézkedést az egyre inkább elharapózó állatkínzási esetek megfékezésére.

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk. Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek. Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat! Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon, vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokról, megmentésekről szóló sztorikat is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek