2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Szuper Niki országos csúcsot akar úszni

Nem akármilyen magyar sztárja lesz a budapesti masters-vb úszómezőnyének, hiszen az egy hónap múlva 30. életévét betöltő Szepesi Nikolett is vízbe ugrik majd.

Az Eb-bronzérmes, korábban az év magyar úszójának is megválasztott „Szepi” öt számban is rajtkőre áll majd (50 hát, 100 hát, 200 hát, 4×50 mix vegyes váltó, valamint 4×50 női gyorsváltó), méghozzá komoly elhatározással: országos csúcsot akar megdönteni mind a három hátszámában.


– Elsőre talán merészen hangzik, hiszen nyolc éve nem versenyzek, de valóban ezt a célt tűztem ki magam elé – fogalmazott a Lokálnak a szexbotrányairól szóló könyveivel is elhíresült csinos úszónő. – Magasak az elvárásaim önmagammal szemben. Bizonyítani szeretnék, de már önmagában az is nagy öröm, hogy ismét érzem a versenydrukkot, illetve hogy hazai pályán, hazai közönség előtt úszhatok. Aztán lesz, ami lesz. Az érem már ajándék lenne.

Nikinek nem is rosszak az esélyei, hiszen januárban rövid pályán 21 éves országos csúcsot döntött meg 100 háton és 200 háton.


– Október óta készülök a vébére. Alapvetően egyedül edzek, de egy ideje csatlakoztam a Budapesti Delfinekhez, ahol nagyszerűen érzem magam, mert igazán szuper közösségbe kerültem.

Mivel a Magyar Úszó Szövetség egyetlen fillérrel sem támogatja az úszókat, Nikiéknek kellett kifizetni a regisztrációs díjakat, a fürdőruhákat, de még az úszósapkákat is saját pénzből finanszírozták. Ezzel együtt nagyon motivált, és már várja az augusztus 15-i első versenyét.

– Jó erőben érzem magam. Picit persze fáradt vagyok, hiszen nem vagyok már profi, ráadásul közben gyerekeket is oktatok. Érdekes egyébként, hogy bár a vízfogásom a régihez képest kissé arrébb csúszott, de technikailag szebben úszom, mint versenyző koromban – árulta el Szepesi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.