EUR: 325,53 Ft
CHF: 280,09 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Extra

Teltházas latin bulit csapott Luis Fonsi – Videó!

Hatalmas spanyol buli rázta meg a Budapest Park színpadát hétfőn, ugyanis Luis Fonsi, a Despacito című világsláger szülőatyja teltházas koncertet adott. De világsztárság ide- vagy oda, a Puerto Rico-i macsó szerényebb, mint gondolnánk: fapadossal érkezett, közvetlen volt és pizzát majszolt fellépés előtt. 

A 39 éves Puerto Rico-i énekes hétfőn reggel a közösségi oldalán posztolta, hogy úton van Budapestre, és nagyon várja, hogy találkozzon végre a magyar rajongóival. Fonsi, ahogy turnéja minden állomására, így hozzánk is a családjával – feleségével, hat éves kislányával, Mikaelával és 8 hónapos kisfiával, Rocco-val – érkezett, és egy őrületes latin bulit csapott. Felszántotta a Budapest Park színpadát, ahol a kisgyerekektől az idős korosztályig, mindenki egy emberként énekelte a nyár legnagyobb slágerét:


Des-pa-cito
Quiero respirar tu cuello despacito
Deja que te diga cosas al oído
Para que te acuerdes si no estás conmigo
Des-pa-cito
Quiero desnudarte a besos despacito
Firmo en las paredes de tu laberinto
Y hacer de tu cuerpo todo un manuscrito.”    

és magyarul:


“Lassan
Szeretném, hogy lassan érezd a lélegzetem a nyakadon,
Hadd súgjak dolgokat a füledbe,
amikre akkor is emlékszel, ha nem vagy velem

Lassan le akarlak vetkőztetni, csókokkal
A labirintusod falaira írni
és az egész tested kézirattá tenni.”

A Lokál megtudta, hogy Fonsi minden sztárallűrtől mentesen, fapados géppel érkezett Budapestre, és a koncert helyszínén is mindenkivel közvetlen és kedves volt. Dér Heni énekesnő egyenesen el volt ragadtatva a Puerto Rico-i világsztártól.

-Nagyon szimpatikus, barátságos ember, egyáltalán nem érezteti, hogy ő világszinten ismert előadó. Pizzát majszolt a táncosaival a fellépés előtt, és jó kedvűen beszélgetett mindenkivel – mondta a Lokálnak az énekesnő, aki Burai Krisztiánnal, Csordás Tibivel és Horváth Tamással együtt megalapozta a hangulatot Fonsi színpadra lépése előtt. A latin zenész a Despacito című nótájával egy életre beírta magát popzene történelmébe, de persze, ezt megelőzően is igen népszerű volt a spanyolok körében. A sármos énekes  több dala is 150 millió megtekintés fölött jár, ami azért fontos, mert ismeretlen előadó szájából nem valószínű, hogy a Despacito világsláger lett volna, ami így villámgyorsan a zenei listák élére került. Fonsi egyébként nem kispályás, és a Fehér Házban, sőt már a pápának is énekelt. Nyert már Latin Grammyt, és olyan sztárokkal is duettezett, mint Christina Aguilera, Afrojack, vagy Emma Burton.

Bővebben

Teljes nevén Luis Alfonso Rodríguez López-Cepero, 1978. április 15-én született San Juan-ban, Puerto Rico fővárosában. 1998-ban jelent meg első CD-je, a Comenzaré, ami azonnal óriási sikert aratott Latin-Amerikában is, és meghódította többek közt a kolumbiai, a mexikói és a venezuelai piacokat is. Ezután 2000-ben megjelent a szintén sikeres Eterno című albuma, és még ebben az évben felkerült egy duett Christina Aguilera albumára is, így Europában, de főként Spanyolországban méltán híressé vált. 2002-ben két albuma – elsőként az Amor Secreto, majd az év másik felében a Fight the Feeling című – is megjelent. Utóbbi angol nyelven, ugyanis az énekes nagyon jól beszél angolul és spanyolul is. Ebben az évben tűnt fel a Taina című szappanopera egyik epizódjában, majd 2003-ban szerződést kötött Calvin Klein divattervezővel. 2004-ben ismét szappanopera szereplő lett, és egy epizód erejéig feltűnt a Corazones al límite című sorozatban, majd ugyanekkor az ex-Spice Girl Emma Burton felkérte őt egy duettre, ez lett a Free Me Free Me című szerzemény. Ötödik albuma, az Abrazar la Vida és a hatodik is óriási sikereket ért el, és a Nada es Para Siempre című szerzeménye első helyezést ért el a zenei ranglistán, így jelölték a Latin Grammy-díjra is. 2008-ban a nagy áttörést a No Me Doy Por Vencido című dalával érte el, ami felkerült a Billboard Hot 100 listára, de ott a 98. helyről csak a 92. helyig jutott, viszont a Billboard Hot Latin Tracks listán első helyezést ért el. Következő albuma 2011-ben jelent meg a Tierra Firme címmel, majd 2014-ben megjelent a az újabb kislemeze Corazon En La Maleta címmel. Utóbbi sikere után újabb album következett a sorban, Deluxe 8 címmel.

Karrierje tízen éve töretlen, de a magánéletében sem toporgott sokat Fonsi, és a 2003-ban megismert Adamarí Lopez-t három évvel később feleségül vette. A házasság ugyan nem volt tartós, és 2010-ben elváltak az útjaik, de egy évvel később feltűnt a spanyol modell, Águeda Lopez, akitől még az évben megszületett a kislánya, Mikaela López-Cepero. 2014-ben Águeda és az énekes örök hűséget fogadtak egymásnak, és 2016-ban megszületett a kisfia, Rocco is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Úsznak a pénzben a leggazdagabb celebek

    Úsznak a pénzben a leggazdagabb celebek

    A Forbes minden évben összeállítást készít a 100 legjobban fizetett celebről. A lista idén sem maradt el, mi pedig megmutatjuk, hogy ki az öt leggazdagabb és legismertebb híresség, akiknek még az unokái sem fognak szűkölködni.

  • A gyermekeire a legbüszkébb Ákos

    A gyermekeire a legbüszkébb Ákos

    Ákos ötvenedik születésnapja alkalmából nemrég indította útjára jubileumi koncertsorozatát, amellyel egy időben első önéletrajzi könyvét is kiadta.