2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Székesfehérvár

Több buszmegállót is átneveznek Fejérben

Fejér megyében is több megállóhely elnevezése módosult. A névváltozás szükségessé teszi a dolgozók igazolványának és a tanulóbérletek igazolásának cseréjét.

A társaság felhívja az utazóközönség figyelmét, hogy az év végéig a megjelölt pénztárakban gondoskodjanak az iratok megújításáról – közölte a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.).


Az arcképes igazolványokat és viszonylatigazolásokat a KNYKK Zrt. alábbi bérletpénztáraiban lehet kicserélni, a pénztárak nyitvatartási ideje alatt Fotó: K. Mátyás Bertalan

A megállóhelyek nevének változása – érintettség esetén – szükségessé teszi a dolgozóbérlet esetében az arcképes igazolvány, tanulóbérlet esetében a viszonylatigazolás cseréjét.
A júliustól hatályos változás alapvetően azt jelenti, hogy a megállóhelyek neve mellé odakerült a település neve. Az Árkipuszta megálló új elnevezése például Mór, Árkipuszta, Atyamajoré Fehérvárcsurgó, Atyamajor, Emmarózáé Szabadbattyán, Emmaróza, a bodajki ifjúsági tábor Bodajk, Ifjúsági tábor, Kiskeszié Sárkeszi, Kiskeszi, Kőhányáspusztáé Gánt, Kőhányáspuszta, Kölesteleké Lepsény, Kölestelek bej. út, Mecsértelepé Balinka, Mecsértelep, Nyugat-Somosmálié Iszkaszentgyörgy, Nyugat-Somosmáli, a Pokolpincéé
Szabadbattyán, Pokol Pince, Rákhegyé Kincsesbánya, Rákhegy, Sándormajoré Iszkaszentgyörgy, Sándormajor, Sövénykúté Mór, Sövénykút, Timárpusztáé Mór, Timárpuszta, Vérteskozmáé Gánt, vérteskozmai elágazás lett.

A többi esetben a korábbi nevekben szereplő boltok, intézmények helyett az utcanév vagy a pontosított elnevezés szerepel – például a Polgárdi, malom helyett Polgárdi, Szabadság u., a Magyaralmás Új Élet Tsz. helyett Magyaralmás, Agrár Zrt., Bakonycsernye, Tüzép helyett Bakonycsernye, Rákóczi út 3. lett a megálló neve.
Az arcképes igazolványokat és viszonylatigazolásokat a KNYKK Zrt. alábbi bérletpénztáraiban lehet kicserélni, a pénztárak nyitvatartási ideje alatt. Az új igazolványok és igazolások kiállításának díja 100 forint. A cseréhez a személyazonosító igazolvány bemutatása, a lakcím igazolása és egy új készítésű (hat hónapnál nem régebbi), 3×4,5 centiméteres fénykép, a tanulók viszonylatigazolásának cseréjéhez a diákigazolvány, valamint a lakóhely, illetve a képzés helyének igazolására van szükség.
Az igazolványok cseréje 2017. december 31-ig lehetséges. Ezen időszak alatt a forgalmi ellenőrök az ellenőrzések alkalmával felhívják a figyelmet a csere szükségességére, pótdíjat nem szabnak ki. Az arcképes igazolványok, illetve a viszonylatigazolások cseréjének elmulasztásáért 2018. január 1-jétől azonban már pótdíj szabható ki, 1300 forintos bemutatási díj alkalmazásával – hívja fel a figyelmet a közlekedési vállalat.


Kapcsolódó Cikkek