EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Nyíregyháza

Több mint száz új munkahely Nyíregyházán

A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 3,3 milliárd forintot meghaladó beruházása során bővíti a nyíregyházi járműipari gyártó üzemét és ezzel 125 új munkahelyet hoz létre a szabolcsi megyeszékhelyen. A fejlesztéshez a magyar kormány – egyedi kormánydöntés alapján – 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság versenyképességét mutatja, hogy a világ számos országában jelentős gyártó bázissal rendelkező, csúcstechnológiát alkalmazó német cégcsoport Nyíregyházát választotta gyártásbővítő beruházásának helyszínéül.


Hübner (Fotó: MTI)


A Hübner-H Kft. tájékoztatása szerint a nyíregyházi gyár fejlesztése 2016 augusztusában kezdődött és várhatóan 2023 végén fejeződik be. A fejlesztés keretében 1,8 milliárd forint értékben világszintű technológiát képviselő gépeket vásárolnak, továbbá korszerű informatikai hátteret alakítanak ki, valamint 8500 négyzetméter alapterületű gyártó csarnokot építenek. A vállalt 125 új munkahelyből 60-at már betöltöttek.

Kapcsolódó Cikkek