EUR: 325,23 Ft
CHF: 294,83 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Veszprém

Több száz lakással bővülhet a Takácskert

Lakossági fórumon ismertették a Takácskert fejlesztési terveit és a jelenleg is folyó építési beruházásokat a közelmúltban.

A fórum vezetője Halmay György önkormányzati képviselő volt, akinek a lakók előzetesen jelezhették problémáikat.


A fórumra több mint 20 ember volt kíváncsi

 

Az összejövetel témáját négy fő pontban foglalták össze: szükségessé vált megtárgyalni a nehézkessé vált közlekedést, a csatornázás, a szelektív hulladékgyűjtés kérdését, valamint azt a problémát, hogy az építési tervek és engedélyek legyenek mindenki számára elérhetők, nyilvánosak.

Sebestyén Imre, az Art-Hitect XXI Kft. építész tervezője azzal kezdte, hogy a tervek nyilvánosak, már 2003 óta. Az építkezés az előírásoknak megfelelően zajlik, a legfőbb cél pedig egy mindenkinek megfelelő infrastruktúra kiépítése. Sebestyén Imre elismerte, hogy nyilvánvalóan az építés miatt nagyobb forgalom terheli az itt lakókat.


A lakópark tervezője részletesen ismertette az adatokat  fotók:S.Tamás

A tervező azt is elmondta, hogy kis társasházas lakások, két és fél szintes társasházak, kétszintes sorházak építése a cél, valamint tízlakásos egységek megvalósítása, mélygarázzsal, amelyekkel egy ütemben megvalósul a közvilágítás, a parkok kialakítása is. Tervben van 300 lakás építése, 400-450 férőhelyes parkolóval. A gázgerincvezeték kiépítése és a vízellátás a 8-as útról valósul meg. Az építés sorrendjében első helyen szerepel az új bejáró megépítése, majd ezt követi a társasházak, végül pedig a garázsok megvalósítása. A kivitelezés időtartama várhatóan 3–5 év.

Felmerült a csapadék- és szennyvízelvezetés kérdése is, amelyre azt a választ kapták a lakók, hogy az állatkertig építik ki a szennyvízhálózatot, és az majd annak rendszerére fog rácsatlakozni.

A lakók sérelmezték a balesetveszélyes közlekedést, amit a Takácskert utcát elfoglaló, az építkezés miatt várakozó járművek idéznek elő. A szakértők erre azt reagálták, hogy sajnos az építkezések mindig magukkal hozzák a forgalom növekedését is.

A városüzemeltetési irodát Kovács Zoltán képviselte a fórumon

Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője elismerte, hogy nem könnyű megoldást találni a fennálló közlekedési problémára, amely az építkezések kezdése miatt vált bonyolulttá. Terveznek egy Takácskert I. és II. felőli körforgalmat, illetve a temető irányából való megközelítést, valamint az ideiglenes bejáró megszüntetését is, illetve a már említett új bejáró építését. A körforgalmak remélhetőleg lehetővé teszik majd a József Attila utca felőli lassítást, így a rendszerszerűbb közlekedés létrejöttét.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.