EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Sport

Történelmet írtak a röpis lányok

Hibátlan teljesítménnyel, a döntőben is remekül játszva nyerte meg az idei World Grand Prix-sorozat hármas csoportját a magyar női röplabda-válogatott, mely július elején Mexikóban három győzelemmel, majd egy héttel később Venezuelában ugyancsak három sikerrel jutott túl a selejtezőkön, majd a canberrai Final Four elődöntőjében a franciákat, a fináléban pedig az ausztrálokat verte.

Az aranyérmes magyar válogatott Ausztráliát, Franciaországot, Venezuelát, Mexikót, Trinidad és Tobagót, Kamerunt, valamint Algériát utasította maga mögé. Csapatunk egyik legjobbja, Dobi Edina szerint részben a kiváló csapategységnek köszönhetik, hogy megnyerték a sorozatot.


– Minden meccsre százszázalékosan koncentráltunk, a csapategységünk pedig felülmúlhatatlan volt. Ez vitt minket előre a végső sikerig – nyilatkozta Dobi Edina, aki hozzátette, életükben annyit nem utaztak, mint idén a World Grand Prix-sorozatban, és a kezdeti nehézségek után – betegség, időeltolódás, más klíma – a végére „egészen jól” belejöttek. – A franciák elleni mérkőzésünk volt a sorozatban a legnehezebb. Igazából az volt az igazi döntő.

Alberto Salamoni szövetségi kapitány együtt örült a sikernek a magyar játékosokkal (Fotó: MTI/EPA/Mick Tsikas)

Alberto Salomoni szövetségi kapitány elmondta, rendkívül büszke a csapatra, amely nagyon egységes volt mindegyik mérkőzésen.


– Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hisz a taktikát maximálisan betartva játszottak és megérdemelten hódították el a trófeát.  A hetek során remekül összekovácsolódott ez a társaság, s azt az arcát, azt a szellemiséget mutatta a pályán, amit látni szerettem volna. Gratulálok az egész csapatnak! Szép, sporttörténelmi siker ez a magyar röplabdának – mondta a kapitány

Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára szerint a szeptemberi Európa-bajnokság nehezebb lesz a női röplabda-válogatott számára, mint a World Grand Prix-sorozat volt, de ez a siker erőt kell adjon a csapatnak a kontinenstornára. Kiemelte, hogy előzetesen a canberrai négyes döntőbe kerülés volt a cél, melyben aztán a csapat mindkét meccsét megnyerte.

– El kell mondani, hogy a korábbi sikerkapitányt, Jan De Brandtot váltó Alberto Salomoni remekül megtalálta a hangot a játékosokkal, s a mostani teljesítmény is igazolta, hogy helyes döntést hozott a szövetség, amikor őt bízta meg a feladattal. Idén nagyon hasonló utat jár be a csapat, mint 2015-ben, amikor az Európa-bajnokság előtt az Európa Ligában indult és győzött, most pedig a sikeres World Grand Prix után készülhet a kontinensviadalra.
Ludvig meglátása szerint a magyar csapatnak az Eb-n nagyon nehéz dolga lesz, ugyanis a csoportjában szereplő Lengyelország és Németország is nehéz ellenfél, míg Azerbajdzsánt a hazai környezet segíti. Ebben a mezőnyben kellene legalább a harmadik helyen végezni a továbbjutáshoz.

Kapcsolódó Cikkek