EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Ózd

Túrós lepény Pokolgéppel Borsodszentgyörgyön

A kis közösségek – mint Borsodszentgyörgy a maga 1200 lakosával – életképesek, bensőséges kapcsolatokkal rendelkeznek. Ha a kiváló programjaikhoz jó társaságot sikerül összehozni, akkor teljes a siker – mondta a falunapon Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Németh Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte a közmunkások érdemeit, akik a rendezvény helyszínét kialakították, és akik napi több száz kiló uborkát szüretelnek az ültetvényről. Sokan felkeresték az egészségügyi szűrőállomást és meghallgatták a rendőrség lakossági tájékoztatóját, majd a színpad köré gyűlt a közönség. Hagyományőrző csoportok léptek fel és ott is sikert aratott az ÓMI Zenés Színház társulata. Közben fogyott az alkalomra sütött túrós lepény, ami a helybeliek tradicionális süteménye és kemencében sülve a legfinomabb.


Fotó: Lokál
Képalá: Borsodszentgyörgy “védjegye” a túrós lepény

A jó hangulatú esemény csúcspontját a hazai heavy metal legismertebb képviselője, az 1980-ban alakult, majd 1990-ben újjászerveződött népszerű csapat, a Pokolgép jelentette, akik a nagy meleg ellenére kétórás kőkemény koncertet adtak, amire az ország távoli részeiből is eljöttek szimpatizánsaik.

Fotó: Lokál
Képalá: Dúl Andrea egykori jegyző vette át a Borsodszentgyörgy Községért Emlékplakettet és fogadta Rácz Lászlóné alpolgármester (balra), Németh Gyula polgármester és Riz Gábor gratulációját

Fotó: Lokál
Képalá: Csoportkép a Pokolgép Együttessel (Jobbról Németh Gyula és Riz Gábor)

Fotó: Lokál
Képalá: Érdeklődőben nem volt hiány

Kapcsolódó Cikkek